Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar dispărea de pe Terra

Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar dispărea de pe Terra

Noi, oamenii, prin natura noastră, suntem ființe curioase. Prin urmare, e firesc să ne punem tot felul de întrebări legate de existența noastră și de soarta planetei care ne găzduiește.

Avem o fascinație pentru ideea de mortalitate. Sau mai degrabă, pentru ce se întâmplă după. Unele dintre întrebările care ne macină cel mai tare ar fi: Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar dispărea? Cât timp i-ar lua Terrei să se reseteze și să șteargă orice urmă a existenței noastre? Ar fi lumea, într-adevăr, un loc mai bun dacă nu ar mai exista oameni?

Mind Warehouse analizează în profunzime toate aceste posibilități și le detaliază în video-ul de mai sus, iar noi le-am trecut în revistă pe cele mai intrigante. Astfel, la doar câteva ore după ce oamenii n-ar mai fi, majoritatea luminilor din toată lumea s-ar stinge pentru că centralele electrice nu ar mai funcționa. Desigur, cu excepția stațiilor hidroelectrice.

După 10 zile, animalele de casă și cele de fermă ar muri, iar altele (precum câinii care pot evada din curțile aflate în zone montane) ar ieși la vânătoare. O lună mai târziu, apa din stațiile energetice s-ar evapora, ceea ce ar cauza un dezastru similar Cernobîl la nivel mondial. După un an, sateliții s-ar prăbuși, iar după 20 de ani, vegetația ar acoperi spațiile cândva urbane, iar altele s-ar ascunde sub nisip.

Peste 300 de ani, clădirile din metal, podurile și turnurile ar începe să cedeze din cauza coroziunii. 10.000 de ani mai târziu, singurele dovezi ale existenței noastre ar fi lucrurile construite din piatră. De exemplu, piramidele, Zidul Chinezesc sau Muntele Rushmore. Pentru și mai multe explicații succinte, recomandăm și video-ul de mai jos:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: