Ce poate să facă un PC pentru gaming de 30.000 de dolari

Vânzările de PC-uri au scăzut semnificativ la nivel global, dar în continuare există mai mulți producători a căror afacere gravitează în jurul segmentului de gaming.

Pe lângă companii precum Alienware sau Digital Storm, care creează configurații personalizate proporționale cu bugetul vostru, vor exista întotdeana sisteme ultra performante cu prețuri absurde create ca experiment. Dintr-un punct de vedere, acestea din urmă sunt doar o dovadă a ceea ce este posibil. Nu de alta, dar niciodată nu veți avea 30.000 de dolari de investit într-un PC, pentru a vă inspira dintr-un proiect precum cel de mai sus.

Acest sistem unic cu o valoare astronomică a fost creat de videobloggerul LinusTechTips, sponsorizat de Kingston. Deși nu există un top oficial, are toate șansele să fie pe primul loc când vine vorba de prețul unor computere de gaming create de la zero. Pe de o parte, utilitatea sa nu este una foarte evidentă, chiar dacă performanța finală e remarcabilă.

Ca demonstrație finală, după cum veți vedea și voi în clipul atașat, acest PC poate rula simultan șapte versiuni diferite de Windows pe fiecare monitor în parte, dintre cele șapte. În plus, nu este vorba doar de Windows. Pe lângă sistemul de operare, pe fiecare dintre monitoare rulează în condiții optime un joc complex.

În ceea ce privește configurația hardware a monstrului de mai sus, pe lângă cele șapte monitoare curbate, magia se petrece într-o carcasă de doar 400 de dolari. În acestea se ascund două procesoare cu 14 nuclee și o cantitate astronomică de memorie RAM egală cu 256GB. În plus, pe parte de procesare lucrează și șapte plăci video AMD R9 Nano plus 8 SSD-uri de câte un terrabyte. Defalcând valoarea totală a produsului pe componente, doar memoria RAM costă 2450 de dolari, SSD-urile au o valoare de 3270, iar monitoarele curbate de 34 de inci ajung până la 10.000 de dolari. Procesoarele sunt 5300 de dolari, iar placa de care sunt atașate ajunge la 560 de dolari. Plăcile AMD pot fi achiziționate împreună la un pret de 4500 lei. Sursa de 1500 W care face totul să se învârte vă costă 675 de dolari.

Alexandru Puiu
07:34 08.01.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video