Ce au de spus americanii în legătură cu zvonul că Guccifer a fost găsit mort

Ce au de spus americanii în legătură cu zvonul că Guccifer a fost găsit mort

Conform unor zvonuri recente, Marcel Lazăr, cunoscut drept Guccifer, ar fi fost găsit mort în celula sa.

Guccifer este cunoscut pentru faptul că a făcut publice o serie de auto-portrete realizate de fostul președinte american George W. Bush, că a arătat tuturor „flirturile“ dintre Corina Creţu, membră a Parlamentului European, şi Colin Powel, dar şi că a obținut numeroase fotografii şi mesaje private ale unor vedete naţionale şi internaţionale.

De asemenea, Guccifer ar fi accesat corespondența privată dintre Hillary Clinton şi consilierul ei, Sidney Blumenthal. În urmă cu ceva vreme, românul a fost extrădat în Statele Unite, iar până de curând, presa nu i-a acordat o foarte mare importanță. Însă pe 2 iulie, Hillary Clinton a fost audiată de către FBI cu privire la faptul că ar fi folosit un server privat de mail în timpul mandatului de la Casa Albă, căruia îi lipseau măsurile de securitate implementate pe conturile de mail ale oficialilor americani.

Atunci, pe site-ul whatdoesitmean a apărut un zvon conform căruia hacker-ul nu ar fi fost găsit în celula lui. Informația a fost preluată de alte câteva site-uri în urma deciziei celor de la FBI de a nu aduce acuzări împotriva lui Clinton, candidat la președinția Statelor Unite ale Americii. Din fericire, cei de la Snopes.com au contactat autoritățile de la închisoare din Virginia în care Guccifer este închis, iar acestea au confirmat că hackerul se află în celula sa, în siguranță.

Site-ul Christian Time Newspaper susține chiar că hackerul ar fi murit, iar informația a fost preluată și de cei de la Sputnik.md. Guccifer a fost prins pe 22 ianuarie 2014, după ce, timp de doi ani, a reuşit să îi păcălească pe agenţii FBI. „Îi aşteptam, dar şocul a fost foarte mare pentru mine. E greu să fii hacker, dar e şi mai greu să-ţi acoperi toate urmele“, a declarat Guccifer, pentru „New York Times“, din penintenciarul Arad. Acesta a fost extrădat în orașul Alexandria, din Virginia, și acum trebuie să ispăşească o sentinţă de şapte ani.

Lazăr a reuşit să spargă toate conturile ghicind parolele fiecărei persoane vizate, deci nu poate fi considerat chiar un hacker. În loc să folosească viruşi sofisticaţi sau alte unelte specifice infractorilor cibernetici, el căuta pe Internet cât mai multe informaţii despre ţintele lui, informaţii pe care le folosea pentru a răspunde întrebărilor de securitate necesare obţinerii unei parole.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Snopes
Etichete: