Căutările Google despre scoaterea unui președinte din funcție au „explodat” după victoria lui Trump

Căutările Google despre scoaterea unui președinte din funcție au

Este fascinant câte poți afla despre o societate în funcție de căutările pe Google. După ce au primit ieri vestea că Trump le va conduce țara în următorii patru ani, americanii au apelat la gigantul motor de căutare pentru a căuta o portiță de scăpare.

America era considerată țara tuturor posibilităților, dar rezidenții nu o mai văd astfel după ziua de ieri. Drept dovadă, site-ul pentru imigrație al Canadei a cedat din cauza accesărilor. De asemenea, a existat o explozie în căutările pentru termeni precum ”emigrare” ,”cum să emigrezi în Canada” sau „sfârșitul lumii”.

De asemenea, imediat după oficializarea rezultatelor, americanii au bombardat Google cu întrebări legate de modul în care l-ar putea opri pe Trump să devină președinte. Potrivit datelor Google Trends, „cum să pui sub acuzare un președinte” a crescut de 5.000 de ori în căutări, iar topul statelor care au tastat această întrebare în motorul de căutare e reprezentat de Hawaii, California, Oregon, Washington și Colorado, cele care au votat pentru contracandidata democrată.

Fie că le convine sau nu, americanii trăiesc o realitate pe care The Simpsons a prezis-o acum 16 ani, anticipând un viitor în care lumea o ia razna de tot. Singura parte bună în acest deznodământ asta e că internetul a devenit foarte amuzant și trist, în același timp. Găsiți cele mai hilare reacții aici și aici.

Citește și: