Cu cât te plătește Google ca să ”spargi” Nexus 6P și 5X

Cu cât te plătește Google ca să ”spargi” Nexus 6P și 5X

Concursul de securitate Project Zero este una dintre cele mai interesante inițiative Google din ultima vreme. Firma americană oferă 200 000$ celui care poate sparge securitatea smartphone-urilor Nexus 6P șI 5X.

Google lansează Concursul de securitate Project Zero care oferă premii sub forma unor sume considerabile celor care pot trece de securitatea telefoanelor Nexus 6P și 5X, folosindu-se doar de numărul de telefon și adresa de email ale smartphone-urilor.

Pentru a exploata eventualele slăbiciuni, un participant se poate folosi de un email în Gmail sau text SMS în Messenger, însă alte interacțiuni nu sunt permise.

De asemenea, concurenții trebuie să folosească același bug pe ambele dispozitive, această regulă putând fi ignorată doar dacă descoperă o problemă de securitate a unei funcții care nu este la fel pe cele două telefoane.

Câștigătorul va primi 200 000 $, cel de pe locul doi ia 100 000$, iar locul trei primește 50 000$. Totodată, câștigătorii vor scrie un raport tehnic în care vor descrie procedura pe care au folosit-o și care va fi apoi postat pe blogul Project Zero.

Aceasta nu este prima inițiativă Google de acest gen.

Android Security Rewards este un program inițiat de Google în urmă cu aproximativ un an. Acesta era menit să recompenseze persoanele care descoperă bug-uri de diverse feluri în Android și își partajează descoperirile cu Google. Pentru că, între timp, procesul de cercetare a devenit mai complex, compania a anunțat că va oferi între 33 și 50% mai mulți bani pentru toate rapoartele trimise după 1 iunie.

Pentru a înțelege mai bine câți bani se căștigă din această meserie, aveți în vedere că persoana cea mai pricepută la această activitate, a primit 75.750 de dolari în 2015 după ce a sesizat gigantul din Mountain View în privința unui număr de 26 de vulnerabilități. În rest, 15 indivizi au câștiga 10.000 de dolari sau mai mult.

Autor: Andrei Geornoiu

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: