Cât de ușor îți pot accesa hackerii contul bancar

Cât de ușor îți pot accesa hackerii contul bancar

Uneori, este mai bine să fii suspicios când vine vorba de bancomate.

Dacă v-ați interesat vreodată în legătură cu securitatea din sistemul bancar, atunci probabil știți că un skimmer este un fals cititor de card, instalat peste unul autentic. Cu ajutorul unor astfel de dispozitive, infractorii pot fura informațiile utilizatorilor, pentru a dobândi acces la conturile acestora.

Skimmer-ele sunt destul de eficiente, însă motivul principal pentru care sunt atât utilizate chiar și în ziua de azi este dificultatea cu care pot fi depistate. Iar videoclipul de mai sus demonstrează acest lucru într-un mod cât se poate de clar. Din câte se pare. Ben Tedesco, un cercetător din domeniul securității online care se afla în centrul Vienei, a reușit să descopere un skimmer atât de bine ascuns, încât ar fi fost probabil imposibil de depistat de către oamenii de rând.

În timpul materialului înregistrat, Tedesco a recunoscut că nu are încredere în măsurile de securitate din jurul bancomatelor, motiv pentru care, de multe ori verifică dispozitivele înainte de a introduce cardurile. De această dată, el a reușit să observe falsul grație unor resturi de lipici.

Atunci când a instalat skimmer-ul fals peste cel autentic, infractorul l-a fixat cu ajutorul lipiciului. În cazul în care ar fi fost mai atent la acest capitol, probabil nici Tedesco nu ar fi reușit să-și dea seama cu ce are de-a face. Totuși, oamenii au devenit mai atenți la astfel de dispozitive montate clandestin, iar infractorii au fost nevoiți să găsească noi metode pentru a se îmbogăți rapid.

Cel mai eficient program care le permite hackerilor să fure banii posesorilor de carduri se numește Skimmer. Descoperit în 2009, Skimmer a fost primul program malware care viza bancomatele. Astfel, s-a ajuns în situația în care aproape orice bancomat din lume ar putea fi accesat sau jefuit de către hackeri.

Există mai multe motive pentru care s-a ajuns în această situație, însă cel mai important ar fi utilizarea de software vechi, precum Windows XP.

Citește și: