Cât de sigure sunt datele voastre personale pe serverele Google

Cât de sigure sunt datele voastre personale pe serverele Google

În mare parte, tot conținutul digital perindat către și dinspre serverele Google este protejat prin criptare, vor mai trece însă câțiva ani până când va fi criptat în totalitate. 

Într-o perioadă în care foarte mulți sunt curioși în privința criptării datelor personale, din pricina scandalului cu iPhone-ul din SUA, cei de la Google au decis să facă public un nou raport de transparență. Acestea din urmă sunt publicate la intervale regulate de timp și ne ajută să înțelegem un pic mai bine cât de eficienți sunt oficialii gigantului din Mountain View în a ne proteja intimitatea.

Conform celui mai recent raport publicat de Google, pe care îl puteți parcurge în totalitate pe website-ul companiei, peste 75% din tot traficul de date generat de utilizatorii serviciilor Google este protejat prin criptare. În contextul în care, în 2014, când Snowden a dezvăluit practicile organizațiilor guvernamentale americane, acest număr era la 50%, datele sunt cu siguranță îmbucurătoare.

Defalcănd eforturilor companiei pe fiecare serviciu în parte, vă veți bucura să aflați că tot ce se transferă prin Gmail, Google Drive și chiar Map este protejat în totalitate, 100%, deja de ceva timp. Eforturile majore se fac la această oră pentru criptarea clickurilor pe reclame, știri și alte câteva servicii care nu au fost neapărat prioritare.

Din restul de mai puțin de 25%, America de Nord este lider la trafic necriptat, iar la nivel global, 95,5% din datele neprotejate sunt generate de dispozitive mobile. În mod evident, această problemă este cauzată de telefoane vechi cu sisteme de operare învechite ce continuă să acceseze serviciile Google și nu mai au nici o șansă să învețe să suporte criptarea datelor prin actualizări de software. În plus, mai există și țări, precum China, în care se fac eforturi pentru blocarea accesului la Google și a criptării datelor la scară largă. Ca urmare, s-ar putea să se fi ajung relativ ușor la valoarea de 75%, dar restul de 25% vor necesita un volum de efort mult mai mare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: