Doi români au creat platforma care schimbă radical interviurile pentru joburi

Doi români au creat platforma care schimbă radical interviurile pentru joburi
16:49 26.10.2016

Cea mai importantă competiție destinată startupurilor transilvănene, Idea Challenge by Imprezzio, și-a ales câștigătorii: doi timișoreni care au creat o platformă cu scopul de a ușura procesul de angajare.

Platforma care a obținut marele premiu permite desfășurarea integral online a interviurilor de angajare, cu toate etapele necesare.

Se numește SkillView și facilitează utilizarea de fişiere video, audio şi text în procesul de angajare.

Se adresează direct managerilor, respectiv departamentelor de HR, astfel eficientizează timpul şi resursele necesare identificării şi filtrării candidaţilor conformi joburilor disponibile.

Această platformă, care ar putea scăpa atât angajatorul, cât și potențialul angajat de stresul interviurilor formale, față în față, a fost fondată de Răzvan Avram şi de Alexandru Aciu, doi tineri timişoreni cu experiență în IT.

Premiul este reprezentat de o călătorie de afaceri în SUA, în cadrul căreia vor avea posibilitatea de a cunoaște investitori.

Un alt câștigător de premiu special, care va intra într-un program intensiv de accelerare a business-ului este echipa care a dezvoltat BounceMatch, o platformă online pentru cei care sunt pasionați de diverse sporturi.

Platforma îi ajută să găsească parteneri compatibili şi să rezerve terenuri pentru joc. Ideea proiectului îi aparţine lui Cristi Anghel, din Cluj-Napoca, fost baschetbalist de performanţă.

Al doilea câștigător de premiu special este echipa ZigZad, care a dezvoltat o soluţie automatizată de retargeting. Aceasta ajută magazinele online să capteze şi să îşi fidelizeze clienţii prin campanii dedicate de retargeting şi remarketing. Cei trei câștigători ai competiției Idea Challenge au fost aleși din 23 de finaliști, care au prezentat, la rândul lor, proiecte foarte interesante.

loading...