Carcasa de iPhone care poate funcționa ca ochelarii pentru realitate virtuală

Carcasa de iPhone care poate funcționa ca ochelarii pentru realitate virtuală

O companie din Statele Unite a lansat o carcasă de iPhone care poate funcționa precum ochelarii de realitate virtuală.

Odată cu începutul precomenzilor, Oculus Rift a reușit să surprindă majoritatea gamerilor cu prețul său relativ mare. În cazul în care nu ați aflat, dispozitivul are în prezent un preț de 600 de dolari. Asta, în condițiile în care nu vine dotat cu controller-e. Nici HTC Vive nu va fi mult mai ieftin, astfel că majoritatea celor care vor vrea să beneficieze de realitatea virtuală vor fi nevoiți să apeleze la dispozitive accesibile .

În cazul posesorilor de iPhone, o soluție ar putea fi carcasa anunțată de curând de Quantum Bakery. Se numește Figment VR Viewer și arată precum orice altă carcasă de telefon. Însă dacă apăsați două butoane, aceasta se transformă într-o pereche de ochelari pentru realitate virtuală. Prețul, după cum scriu cei de la Motherboard, este cuprins într 60 și 70 de dolari, iar dispozitivul este însoțit de o aplicație iOS care adună într-un loc tot conținutul 3D disponibil.

Nu este intruziv. Realitate virtuală trebuie să fie ușor accesibilă și nu un proces. Dacă ți-aș cere să porți acum un Oculus în timpul conversației, nu ar fi foarte confortabil”, a declarat Zi Wang, CEO-ul companiei care s-a ocupat de designul produsului. Aceasta este conștientă de faptul că Figment VR Viewer nu oferă aceeași experiență precum Oculus, însă nu susține că accesoriul său este mai util în viața de zi cu zi.

Campania pe Kickstarter pentru Figment VR mai are 4 zile până la final, reușind deja să strângă 120.000 de dolari (în condițiile în care scopul inițial era de 75.000). Livrările vor începe luna următoare, iar dispozitivul va fi lansat în mod oficial pe piață pe 24 mai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: