Când va fi lansat noul Asus ZenFone 3

Când va fi lansat noul Asus ZenFone 3

Taiwanezii de la Asus ar putea lansa noul ZenFone 3 peste doar câteva săptămâni.

Între zilele de 31 mai și 4 iunie, în Taiwan va fi organizat Computex, un eveniment anual în cadrul căruia cei de la Asus vor anunța un număr de dispozitive Zen. Însă, dacă este să le dăm crezare celor de la GSMArena, înainte de acel eveniment, compania are de gând să introducă probabil cel mai așteptat terminal din populara lor gamă. Este vorba, desigur, despre telefonul Asus ZenFone 3.

Taiwanezii au confirmat, mai mult sau mai puțin acest lucru, prin includerea unui ceas pe site-ul lor oficial care indică perioadă rămasă până la marele eveniment. În cazul în care lansarea noului ZenFone se va asemăna cu cea a modelului precedent, atunci am putea să ne așteptăm la un număr mare de versiuni disponibile pe piață în viitorul apropiat.

Asus Zenvolution

După cum puteți vedea, în imaginea de mai sus apare și sigla celor de la Intel, semn clar că vom avea parte de numeroase dispozitive cu procesoare fabricate de gigantul american. Desigur, aici nu ne referim doar la telefoane ZenFone, ci și la tabletele ZenPad și la laptopurile ZenBook. Publicația menționată mai devreme sugerează că Asus ar putea lansa chiar și un nou ceas inteligent ZenWatch și un gadget pentru realitate virtuală.

În urmă cu ceva vreme, Asus ZenFone 3 ar fi apărut chiar pe site-ul GFXBench. Cele două modele pe care am putut să le vedem atunci erau denumite Z010DD și Z012D. Acesta era unul dintre lucrurile care ar indica faptul că aveam de-a face cu noul Zenfone (modelele din generația precedentă au avut denumirile Z008 and Z00AD).

Modelul Z012D era cel cu specificații mai bune, beneficiind de un ecran Full HD cu o diagonală de 5,5 inci, un procesor Qualcomm Snapdragon 650 și 3GB RAM, în timp ce senzorii ar fi de 12 megapixeli (pe spate) și 5 megapixeli (pe spate). Modelul Z010DD, deși avea specificații mai slabe, includea un ecran mai mare, de 5,9 inci, cu o rezoluție HD. Ar urma să aibă aceeași cantitate de RAM, însă un procesorul Snapdragon 650 va fi înlocuit de un Snapdragon 615.