Americanii vor să salveze zona Arctică și interzic forarea

Americanii vor să salveze zona Arctică și interzic forarea

Cu câteva luni înainte ca Trump să preia mandatul de președinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Omaba a luat o decizie importantă.

Donald Trump va deveni în mod oficial președintele Statelor Unite ale Americii în data de 20 ianuarie. Până atunci, Barack Obama își va păstra funcția, iar actualul lider american nu ezită să ia decizii importante în această perioadă. După cum scrie site-ul IFLScience, Obama a interzis de curând toate activitățile de forare din Oceanul Arctic pentru următorii cinci ani de zile, Astfel, companiilor petroliere nu li se va permite foreze în zona respectivă până în anul 2022.

Mai exact, planul presupune prevenirea activității de extragere a petrolului în mările Beaufort și Chukchi și a expansiunii în oceanele Atlantic și Pacific. Cu toate acestea, forările vor fi permis în Golful Mexic, ceea ce înseamnă că locația respectivă va fi singura în care vom putea asista la explorări întreprinse de americani.

”Având în vedere unicitate și dificultatea mediului arctic și interesul din ce în ce mai scăzut la industriei pentru zona respectivă, renunțarea la forări este cea mai bună cale pentru a progresa”, ar fi declarat șeful departamentului de afaceri interne din America. Pe lângă faptul că decizia reprezintă o victorie pentru cei care luptă împotriva încălzirii globale, trebuie să știți că prețul petrolului scade, iar energie regenerabilă devine din ce în ce mai accesibilă.

Din diverse cauze, producția de petrol a Statelor Unite a crescut, în condițiile în care importurile de acest fel din alte țări au scăzut. Reducerea consumului de petrol era una dintre țintele lui Barack Obama, însă planurile acestuia nu ar fi fost pe planul Curții Supreme.

În ciuda faptului că nu a menționat nimic în legătură cu subiectul de mai sus, Donald Trump este acuzat de unii în prezent că va anula hotărârile lui Obama. Desigur, o asemenea măsură ar fi extrem de dificil de implementat, iar în cazul în care prețul petrolului scade în continuare, aceasta nu ar fi extrem de profitabilă. Rămâne de văzut ce va alege să facă viitorul președinte al Americii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: