Bancnotele românești sunt vedeta unei aplicații pentru smartphone-uri

Bancnotele românești sunt vedeta unei aplicații pentru smartphone-uri

Bancnotele românești, dar și monedele aferente, apar într-o aplicație pentru smartphone-uri lansată chiar de BNR, arată stiridinlume.ro.

O aplicație dedicată telefoanelor mobile, ce are ca scop informarea cu privire la bancnotele și monedele aflate în circulație, a fost lansată recent de către Banca Națională a României.

Aplicația poartă numele de “Leul Românesc”, și are câteva funcții, printre care cea de informare în materie de elemente de siguranță ce apar în cadrul banilor românești.

BNR prezintă toate elementele de siguranță de pe bancnote, dar ne învață și cum să le descoperim atunci când avem bani la îndemână.

Unele dintre aceste elemente pot fi vizibile doar dintr-un anumit unghi, în timp ce altele au nevoie de lumină din spate pentru a ieși la iveală.

Cele mai speciale elemente de siguranță de pe bancnotele românești sunt cele vizibile doar la lumină ultraviolet.

În plus, aplicația BNR vine și cu o pagină dedicată cu informații despre instituția bancară centrală a României, dar și cu un joc: în cadrul acestuia, ai posibilitatea să-ți testezi cunoștințele cu privire la chipurile aflate pe bancnotele românești.

Dacă ajungi la final, ai posibilitatea să-ți adaugi propriul chip pe o bancnotă.

BNR oferă și o secțiune de întrebări și răspunsuri legate de bancnotele aflate în prezent în circulație. Astfel, Banca Națională a României vrea să informeze cu privire la avantajele bancnotelor realizate din polimer, în comparație cu cele clasice, din hârtie; de asemenea, preschimbarea bancnotelor și monedelor vechi este discutată.

Aplicația care prezintă banii românești ne arată și cum ar trebui să procedăm dacă avem bănuiala că o bancnotă pe care o avem este falsă.

Aplicația ”Leul Românesc” este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, și poate fi folosită atât în limba română, cât și în limba engleză. Astfel, aceasta nu este utilă doar românilor care vor să se informeze mai bine cu privire la banii aflați în circulație, ci și turiștilor străini care au nevoie de un ghid cu privire la moneda națională a României.

Citește și:
Etichete: