Avionul care ajunge de la Londra în New York în trei ore

Avionul care ajunge de la Londra în New York în trei ore

Elon Musk nu e singurul care își dorește un mijloc de transport capabil să parcurgă drumuri lungi într-un timp foarte scurt. Construcția Hyperloop a început, iar între timp, o altă companie americană prezintă un concept interesant.

De data aceasta, vorbim despre un avion cu 40 de locuri, care ar putea ajunge de la Londra la New York în doar trei ore și jumătate. Se numește Boom, iar compania care îl dezvoltă spune că deja a început să lucreze la motoarele-prototip. Aparent, un bilet ar costa 5.000 de dolari, iar Blake Scholl, fondatorul companiei și fost angajat al Amazon, spune că vrea un avion mai rapid decât orice alt avion construit vreodată, cu care să călătorești la prețul de business class.

Avionul va fi construit dintr-un compus cu fibră de carbon și sunt simulate milioane de designuri în fiecare zi. De asemenea, Bloom va fi mai silențios și cu 30% mai eficient decât Concorde, unul dintre cele mai impresionante avioane construite vreodată, și va zbura la o altitudine de 18.000 de metri. Mai e important de menționat și că scaunele vor fi standard și nu se vor transforma în paturi, pentru a reduce greutatea aparatului de zbor, iar motoarele vor fi cu reacție.

Boom - testare

Compania lucrează la un prototip pe care intenționează să îl testeze anul viitor. Primele teste vor avea loc pe Aeroportul Centennial din Denver, iar unul dintre principalii consilieri ai firmei este chiar Scott Kelly, astronaut al NASA. Deși prețul unui bilet nu ar fi chiar modest, avionul ar putea perspectiva asupra călătoriilor pe distanțe mari. „Să ne imaginăm cum ar fi să plecăm din New York dimineața pentru întâlniri de afaceri în Londra, în jurul prânzului, și să putem fi acasă seara, pentru ora de culcare a copiilor”, notează Bloomberg.