10 mai 2016 | 11:50

Asistentul virtual al viitorului este Viv, de la creatorii Siri

ACTUALITATE
Asistentul virtual al viitorului este Viv, de la creatorii Siri

Săptămâna trecută aflam pentru prima oară că o echipă de dezvoltatori, care au fost responsabili pentru Siri, și-au reunit forțele pentru a crea Viv, un asistent virtual mult mai performant decât orice există la ora actuală pe piață.

Google, Apple și Microsoft au făcut o treabă foarte bună în a-și finisa proprii asistenți virtuali, dar dacă vă doriți ceva mult mai apropiat de performanțele ilustrate în filmul Her, Viv s-ar putea să fie un pic mai aproape de acel scenariu.

Viv a fost demonstrat pentru prima oară în detaliu zilele trecute în cadrul conferinței TechCrunch Disrupt, ce s-a desfășurat la New York. În acel context au putut fi ilustrate o varietate foarte mare de scenarii în care acest nou tip de asistent virtual vă poate face viața mai ușoară. În plus, întreaga experiență a fost capturată în format video și o puteți vedea în clipul de mai sus.

Momentan, Viv nu are abilități de exprimare vocală, dar folosește același motor Nuance, la fel ca Siri, de exemplu, pentru a transpune comenzile voastre în format text, înainte de a le executa. Marele avantaj al Viv, din câte se poate vedea, constă în abilitatea de a agrega informații din mai multe surse cu scopul de a răspunde corect și eficient la întrebări complexe.

Pentru a ilustra acest concept inovativ de a pune problema, Dag Kittlaus, unul dintre creatorii proiectului a pus următoarea întreabare ,,Va fi mai cald de 70 de grade Fahrenheit în apropierea podului Golden Gate după ora 5 PM poimâine?” Deși rezultatul cât se poate de simplu a fost Da, fascinantă a fost selecția informației relevante și împachetarea ei într-un răspuns coerent de forma dorită.

În altă ordine de idei, întreaga demonstrație a avut loc într-un mediu controlat, iar membri ai publicului nu au avut ocazia să arunce și ei câteva întrebări arbitrare către Viv. Cu alte cuvinte, va mai dura până când acest nou asistent virtual va fi un produs comercial. Important este că există și are potențialul să ambiționeze companiile mai mari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele