Așa ar putea arăta următoarea Dacia Duster

Așa ar putea arăta următoarea Dacia Duster

O nouă imagine apărută în mediul online ne prezintă un posibil design al viitorului model Dacia Duster 2.

Anul acesta, la Salonul Auto de la Geneva, designerul-şef al grupului Renault a anunțat că viitoarea generație Dacia Duster va debuta în 2017. Astfel, după cum scriu și cei de la Auto Bild, zvonuri în legătură cu viitorul model au continuat să apară în ultimele luni de zile. După cum era de așteptat, nici specialiștii nu au ratat ocazia de a ne prezenta modul în care văd ei următoare generație de Duster.

Primii care au făcut acest lucru au fost germanii, iar videoclipul cu modelul imaginat de aceștia poate fi vizualizat mai sus. De curând, însă, și italienii de la OmniAuto au prezentat un posibil design, pe care îl puteți vedea mai jos și care este destul de diferit de cel al germanilor. Astfel, în timp ce germanii au optat pentru un facelift, italienii au ales să păstreze partea frontală de pe modelul Duster inițial.

Dacia Duster Italia

Auto Bild susține că viitoarea generație Dacia Duster va crește în dimensiuni, urmând a avea o lungime de aproximativ 4,5 metri. Din câte se pare, se va adopta o platformă nouă, deja existentă în grupul Renault-Nissan, care va reduce masa totală a mașinii și care promite o rezistență îmbunătățită. În dreptul motorizărilor, unele zvonuri spun că vom vedea propulsoare noi, turbo, care promit performanțe mult mai bune. O cutie automată ar fi luată în calcul.

Gama va include mai multe modele. Unul dintre ele ar putea găzdui până la șapte persoane, în timp ce altul nu ar putea acomoda decât cinci persoane. Tot la interior, clienții vor avea parte de un sistem multimedia nou, iar șoferul va beneficia de anumite sisteme de asistență.

Speranțele ca Dacia să dezvăluie noul model la Geneva în 2016 erau destul de întemeiate, de vreme ce ocazia pentru promovarea noului facelift ar fi fost perfectă. Din păcate, e posibil să mai avem de așteptat până când Dacia ne va surprinde cu adevărat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: