19 iul. 2016 | 12:50

Armata americană renunța la telefoanele Android în favoarea iPhone-urilor

ACTUALITATE
Armata americană renunța la telefoanele Android în favoarea iPhone-urilor

Telefoanele Android se pare că nu au fost suficient de bune pentru o ramură a armatei americane.

Comandamentul de Operațiuni Speciale din Armata Americană ar fi dispus să renunțe la dispozitivele Android în favoarea celor dotate cu sistemul de operare dezvoltat de Apple. După cum scrie și publicația 9to5Mac, în trecut, acesta le furniza soldaților un kit de asalt Android, care ar fi inclus o versiune specială de Samsung Galaxy Note. Acum, însă, dispozitivul respectiv se pare că va fi înlocuit de un iPhone 6S.

De ce ar opta americanii pentru iOS în defavoarea Android? Conform unei surse a site-ului Military.com, una dintre principalele probleme era faptul că telefonul se bloca în numeroase ocazii și necesita o restartare. De cealaltă parte, membrii armatei au observat că iPhone-ul este mai rapid și mai de încredere. Armata nu a confirmat încă zvonurile, însă, cel mai probabil, va face un anunț oficial în perioada următoare.

Nu au fost ignorate nici capacitățile grafice ale telefonului produs de Apple, sursa celor de la Military caracterizându-le drept incredibile. ”Când încercam să rulăm două programe în același timp, în modul split screen, telefonul se bloca sau nu mai funcționa într-un mod corespunzător. De multe ori, era necesară o repornire a acestuia. Pe iPhone, nu am întâmpinat nicio problemă”, a mai declarat aceasta.

Armata americană ar fi echipat în trecut soldații cu produse fabricate de către Apple. În anul 2010, de exemplu, soldaților din Afghanistan și din Irak le-au fost oferite dispozitive iPod Touch echipate cu module pentru diferite limbi, precum arabă, kurdă, dari sau paștună.

Desigur, trebuie să ținem cont și de faptul că Samsung Galaxy Note, lansat în anul 2010, este un terminal inferior iPhone 6S din aproape orice punct de vedere. În asemenea condiții, schimbarea descrisă mai sus ar fi una ușor de înțeles. Însă dacă ar fi vorba despre un telefon Note recent, precum Note 4, Note 5 sau chiar Note 3, probabil că diferențele din punct de vedere al performanțelor nu ar mai fi fost atât de mari.