08 mai 2016 | 11:51

Apple va acorda o importanță mai mare caselor inteligente

ACTUALITATE
Apple va acorda o importanță mai mare caselor inteligente

Odată cu lansare noului iOS, companie va rezolva o problemă importantă a platformei HomeKit.

În 2014, în cadrul conferinței WWDC, Apple anunța în premieră HomeKit. Aceasta era încercarea companiei din Cupertino de a crea un protocol prin care Siri devenea principala metodă de control a elementelor inteligente dintr-o casă. Însă, după cum menționează și cei de la Engadget, platforma nu a funcționat perfect, fiind necesară folosirea mai multor aplicații pentru a avea acces la toate dispozitivele.

Însă odată cu lansarea noului iOS, Apple ar putea rezolva această problemă. Din câte se pare, un angajat al companiei a lăsat un review pe Amazon în care a menționat foarte clar că următoarea versiune a sistemului de operare va avea o aplicație dedicată HomeKit. Din păcate, acesta nu descrie modul în care va funcționa, însă este clar că vom avea de-a face cu un hub pentru toate gadgeturile inteligente compatibile cu HomeKit.

Desigur, la fel ca în cazul altor zvonuri, nu putem fi siguri că informațiile sunt adevărate. Având în vedere ”antecedentele” celor de la Apple, aplicația, chiar dacă se lucrează în prezent la ea, ar putea fi abandonată cu puțin timp înainte de introducerea iOS 10.

După cum probabil știți, pe 13 iunie va avea loc conferința anuală Worldwide Developers Conference, un eveniment foarte important atât pentru fanii produselor Apple, cât și pentru dezvoltatorii care se chinuie din ce în ce mai mult să facă bani în piața competitivă a aplicațiilor de mobil. Cu ocazia aceasta, am putea afla noi informații în legătură cu iOS 10.

Deși nu se știe nimic vizavi de noutățile pe care Apple le va integra în această versiune centenară de iOS, o echipă de pasionați de iDevice-uri și-au imaginat și au creat videoclipul de mai sus. Federico Vittici, de la MacStories și designerul Sam Beckett și-au unit talentele pentru a respectivul proiect. Rămâne de văzut cât de mult se va asemăna acesta cu sistemul de operare.