Apple spunea una și face alta: două probleme ale noului iPhone 7

Apple spunea una și face alta: două probleme ale noului iPhone 7

În ultimele zile, utilizatorii au descoperit două probleme importante ale ultimelor iPhone-uri.

iPhone 7 și 7 Plus sunt unele dintre cele mai discutate subiecte ale momentului, iar în timp ce unii se declară încântați de noile telefoane Apple, alții scot la iveală aspecte mai puțin plăcute. Într-un articol recent de pe site-ul Forbes, sunt subliniate două probleme importante descoperite pe parcursul ultimelor zile.

Una dintre ele este legată de butonul Home. Așa cum s-a spus de mai multe ori pe parcursul ultimelor zile, Apple a înlocuit butonul fizic cu unul capacitiv. Acesta va oferi feedback tactil, adică o scurtă vibrație la apăsare, pentru ca utilizatorul să știe atunci când i-a fost înregistrată comanda. Mulți se așteptau ca telefonul să detecteze și presiunea cu care este apăsat însă nu este cazul. Acesta necesită contactul cu degetul, ceea ce înseamnă că, pe timp de iarnă, veți avea nevoie de o pereche de mânuși speciale sau veți fi nevoiți să vă scoateți mânușa pentru a folosi dispozitivul.

Trecând, peste asta, probabil și mai important este descoperirea efectuată de către JerryRigEverything. Într-un videoclip încărcat pe YouTube, deținătorul site-ului a supus noile telefoane unor teste de rezistență, iar descoperirile acestuia sunt ce puțin interesante. Din câte se pare, iPhone 7 și 7 Plus nu sunt protejate de safir, Apple folosind în schimb un material standard.

Anul trecut, același utilizator a confirmat prezența safirului pe iPhone 6S și 6S Plus printr-o serie de teste similare. Acum, acesta a reușit să zgârie butonul și senzorul foto, folosind unelte care, în mod normal, nu sunt capabile să producă zgârietură safirului.

Safirul poate fi chiar și de zece ori mai scump decât sticla, iar unii susțin că Apple a vrut să reducă costurile în acest fel. În mod ciudat, însă, compania din Cupertino menționează pe site-ul oficial faptul că a implementat safir, iar noile telefoane sunt mai scumpe decât predecesoarele lor.

Citește și: