Apple ar putea lansa două noi serii de tablete

Apple ar putea lansa două noi serii de tablete

În condițiile în care vânzările de tablete scad în continuu, decizia celor de la Apple de a introduce două serii de dispozitive iPad ar fi ciudată.

Așa cum probabil știți deja, piața tabletelor se află într-o continuă scădere. În ziua de azi, Apple și Samsung sunt principalele companii din acest sector, iar gigantul din Cupertino se pare că nu are de gând să renunțe la aceste dispozitive în viitorul apropiat. Potrivit site-ului BGR, care îi citează pe cei de la Digitimes, Apple ar urma să lanseze două noi serii de iPad anul viitor, astfel că vom vedea un iPad cu noi dimensiuni, dar și o versiunea mai accesibilă a tabletei iPad Pro.

La fel ca multe alte informații cu privire la Apple publicate recent, aceasta se bazează pe un studiu efectuat de un cunoscut analist din Coreea de Sud. Una dintre tabletele care vor debuta în 2017 va avea un ecran cu o diagonală de 10,5 inci, iar producția va începe în decembrie 2016. Tableta va fi comercializată alături de iPad mini de 7,9 inic, iPad Pro de 9,7 inci și iPad Pro de 12,9 inci.

În mod interesant, aceasta ar trebui să se adreseze în mod principal instituțiilor din domeniul educației și mediului de afaceri, întrucât tablete de 10 inci sau mai mari au avut succes în aceste sectoare în trecut. În ceea ce privește specificațiile, se pare că am putea vedea un procesor Apple A10X, similar celui care a fost implementat în Apple iPad Pro de 12,9 inci.

În ceea ce privește vânzările, analistul estimează că vor fi comercializate în jur de două milioane de terminale în primul sfert al anului viitor și aproximativ șase milioane pe tot parcursul anului. Mai mult decât atât, există șanse ca Apple să prezintă și versiuni mai accesibile ale iPad-ului de 9,7 inci, pentru a concura cu alte modele Android. Pentru moment, însă, nu există mai multe informații cu privire la acest subiect. Coreeanul estimează că Apple ar putea face pasul către OLED și în cazul tabletelor, însă nu mai devreme de 2018.

Citește și:
Etichete: