Apple a angajat primul director pentru departamentul de inteligență artificială

Apple a angajat primul director pentru departamentul de inteligență artificială
12:25 18.10.2016

Apple ia foarte în serios domeniul de inteligență artificială și face o mutare importantă, angajând primul director de AI.

Apple a decis să îl aducă în companie pe Ruslan Salakhutdinov, oferindu-i acesta șefia departamentului de inteligență artificială. Acesta este profesor asociat în domeniul învățării automatizate la una dintre cele mai prestigioase instituții ce lucrează cu inteligența artificială, Carnegie Mellon University.

Salakhutdinov a lucrat la o serie de proiecte importante în domeniul cercetării AI. Acesta se concentrează, în principal, pe domeniile de rețele neurale și deep learning, calculatoarele având aici posibilitatea de a învăța dintr-o mare varietate de exemple.

Carnegie Mellon reprezintă avangarda în aceste domenii de cercetare, dar dorința principală a lui Salakhutdinov vrea să ducă lucrurile și mai departe: acestea vrea să descopere cum inteligența artificială ar putea învăța din date brute, relatează cnet.com.

Această metodă de învățare se numește învățare neasistată. În principiu, algoritmii de învățare trimiși către calculator au date adnotate, iar procesul de învățare este parțial supravegheat. Acest ”sfânt Graal” al inteligenței artificiale va fi dificil de atins, dar Salakhutdinov este hotărât să reușească. Din 2009 și până acum, acesta a publicat 42 de lucrări legate de învățarea automatizată.

Conform unui tweet postat de Salakhutdinov, acesta își va păstra și locul de muncă actual, de la Carnegie Mellon. De asemenea, acesta a postat un anunț de angajare, prin care aflăm că departamentul Apple este în căutare de cercetători care să îl ajute.

Cercetătorii sunt necesari pentru domeniul de învățare automatizată și trebuie să aibă calificări superioare în domenii conexe. Prin angajarea lui Salakhutdinov, Apple dorește să creeze un departament solid de dezvoltare a inteligenței artificiale, extinzându-și orizonturile în materie de tehnologie de acest fel introdusă în noi dispozitive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI