17 oct. 2016 | 14:39

Americanii ar pregăti un atac cibernetic împotriva rușilor

ACTUALITATE
Americanii ar pregăti un atac cibernetic împotriva rușilor

Noile informații sugerează că oficialii americani iau în considerare posibilitatea unui atac cibernetic împotriva Rusiei.

În urmă cu ceva vreme, guvernul american a acuzat în mod oficial Rusia pentru respectiva operațiune de hacking. ”Având în vedere domeniul și importanța acestor eforturi, suntem de părere că doar cei mai importanți oficiali ruși ar fi putut autoriza asemenea activități. Aceste furturi au rolul au rolul de a influența procesule electoral”, era menționat într-un comunicat oficial al guvernului.

Însă americanii se pare că nu sunt mulțumiți și ar vrea să-i pedepsească pe ruși pentru acțiunile lor. Astfel, conform celor de la DigitalTrends, președintele Obama ia în considerare posibilitatea lansării unui atac cibernetic împotriva rușilor. Din câte se pare, oficialii CIA le-ar fi oferit celor de la Casa Albă câteva opțiuni în această privință, fiecare dintre ele reprezentând, totuși, un ansamblu de operațiuni clandestine menite să hărțuiască conducerea de la Kremlin.

Desigur, nu avem acces, pentru moment, la foarte multe detalii în legătură cu o posibilă operațiune de acest fel, însă pregătirile ar fi început deja. Publicația menționată mai sus face referire și la apariția lui Joe Biden în cadrul unei emisiuni, unde a făcut o declarație foarte interesantă. ”Vom trimite un mesaj la momentul potrivit și în condițiile în care va avea cel mai mare impact”, a afirmat vice președintele Statelor Unite ale Americii.

”Atacurile asupra rețelelor sunt operațiuni pe care Statele Unite nu vor să le desfășoare deoarece nu vrem să creem un precedent, permițându-le altor țări să efectueze acțiuni similare, chiar și împotriva noastră. Părerea mea este că răspunsul nu ar trebui să fie oferit pe ascuns, ci în mod public, astfel încât toată lumea să-l poată vedea”, a declarat un fost șef CIA. Oficialii din anumite state americane au detectat încercări de infiltrare în sistemele electorale, iar multe dintre acestea au pornit de pe un server folosit de o compania rusească.