Amazon fabrică de acum și procesoare

Amazon fabrică de acum și procesoare

Amazon vinde cam de toate în ziua de azi. De la mâncare până la Kindle-uri și asistenți casnici activați vocal precum Amazon Echo. Cum compania americană are nevoie de cât mai puțină dependență de exterior pentru a construi dispozitive din ce în ce mai avansate, ideea că ar produce până la urmă procesoare era lucru de previzibil.

Noile cipuri sunt construite cu licență ARM ”Alpine” și, contrar așteptărilor voastre, nu se vor putea găsi în magazinul online al Amazon, ci vor fi vândute direct constructorilor de dispozitive care vor folosi procesoarele gigantului american.

Pentru a putea fabrica noile cipuri, Amazon a fost nevoit să cumpere anul trecut Anapurna Labs care deja aveau experiență în fabricarea de SoC-uri (System on Chip) 32-bit ARMv7 și ARMv8 64-bit. Cipurile de la Anapurna vor putea fi incluse în routere WiFi, dispozitive de stocare de date și, așa cum e mai recent la modă, produse casnice în stil Internet of Things. Aparent, ASUS, Netgear și Synology deja stau la coadă pentru noile cipuri de la Amazon.

Conform Bloomberg, SoC-urile nu sunt extrem de performante, de aceea își au locul mai degrabă în dispozitive simple care să se ocupe de conectivitate pe distanțe mici în comparație cu monștrii Intel care domină lumea serverelor și a rețelisticii din spatele centrelor de date.

Se pare că noua decizie este încă un pas pe care îl face Amazon pentru a domina lumea împreună cu Google. Dar chiar și așa, vestea s-ar putea să nu impresioneze prea tare pe nimeni, până când o sa aflii că, la un moment dat, sistemul tău de sunet, microundele, frigiderul și routerul din casă au toate ”creier” de la Amazon.

Etichete: