06 dec. 2016 | 07:11

Amazon deschide magazinul viitorului și e fără case de marcat

VIDEO ACTUALITATE

Dacă v-ați întrebat vreodată cum poate arăta magazinul viitorului, Amazon Go este prima astfel de locație și, din câte se pare, angajații nu sunt foarte evidenți.

Viața noastră s-a schimbat într-un mod radical în ultimii 20 de ani din cauza accesului la tehnologie și a modului în care diverse experiențe au fost tehnologizate. Un lucru însă foarte important, care ne ocupă destul de mult timp, a rămas neschimbat. Este vorba de cumpărăturile desfășurate într-un supermarket.

Cu toate că în 2016 puteți cumpăra aproximativ orice online, Amazon este de părere că magazinele clasice, din cărămidă, nu vor dispărea prea curând. Ca urmare a făcut o investiție semnificativă într-un magazin revoluționar. Acesta este localizat în Seattle, SUA și ocupă o suprafață de aproximativ 550 metri pătrați.

Amazon Go, la prima vedere, nu se diferențiază foarte tare de un magazin clasic, cu excepția faptului că nu există case de marcat la ieșire iar rafturile sunt încărcate de senzori, camere de filmat și un nivel semnificativ de inteligență artificială. Toate acestea conlucrează pentru ca noi să nu mai interacționăm cu oameni când mergem la cumpărături.

Accentul se pune pe eficiență maximă în momentul în care intrați în noul magazin. Folosind aplicația Amazon scanați un panou la intrare pentru a anunța sistemul că ați ajuns la cumpărături. Din acel moment, folosind algoritmi de recunoaștere facială și senzori la raft, sistemul va ști exact ce ați luat de pe raft și ați pus înapoi în secunda următoare sau ce ați cumpărat. După ce v-ați finalizat cumpărăturile, este suficient să ieșiți din magazin și, iar o factură pentru achizițiile făcute va veni pe email, în timp ce cardul vostru asociat contului Amazon va fi taxat.

Noul magazin include aproximativ orice tip de produse pe care le găsiți într-un supermarket obișnuit, de la băuturi și gustări, până la produse de igienă. Momentan însă, Amazon Go se află în beta și este deschis doar anagajaților companiei. În prima parte a anului viitor, va fi deschis publicului larg.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele