„Am pierdut un erou”: tributul pe care artiștii din întreaga lume i l-au adus lui David Bowie

David Bowie a murit din cauza cancerului, la doar câteva zile după ce a împlinit 69 de ani. Dincolo de impactul imens pe care l-a avut asupra industriei muzicale și culturii pop, nu trebuie să uităm de contribuția asupra SF-ului. El e artistul care a schimbat modul în care gândim despre extratereștri.

De la început, David Bowie s-a diferențiat de ceilalți interpreți din sfera rock-ului, orientându-și atenția către teme aproape neexploatate în muzică. Primul hit al său,Space Oddity, i-a stabilit locul de artist care nu abordează pur și simplu subiecte SF, precum călătoria în spațiu, dar care și înțelege disconfortul poziției umane în cosmos. Sunetele psihedelice de pe fundal te fac parcă să simți că ești departe de universul cunoscut. În anii care au urmat după lansarea faimoasei piese, Bowie a produs câteva dintre cele mai pătrunzătoare reprezentări ale extratereștrilor și nu numai.

“David Bowie a trecut dincolo liniştit, înconjurat de familia sa, după ce vreme de 18 luni a luptat, cu mult curaj, împotriva cancerului de care suferea”, a scris fiul regretatului artist. Bowie abia împlinise 69 de ani vineri, 8 ianuarie și lansase un alt album senzațional, al 28-lea din carieră, intitulat Blackstar.

Cei de la Bored Panda au creat un articol deschis, dedicat regretatului artist, în care fiecare persoană pasionată de desen, pictură și grafică e invitată să își prezinte tributul. Noi am făcut o selecție a desenelor care ne-au atras atenția în mod deosebit, pe care le puteți vedea în galerie, precum și a GIF-urilor:

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: