Acești ochelari pentru citit funcționează precum un binoclu

Acești ochelari pentru citit funcționează precum un binoclu
16:53 15.08.2016

Dacă ești unul dintre acei oameni cu probleme de vedere, cu siguranță știi cum e să cari tot timpul ochelarii după tine.

Mai mult decât atât, sunt oameni care au nevoie de mai multe perechi de ochelari, pentru a îndeplini mai multe „misiuni”.  O companie britanică a venit cu o soluție pentru acestea: o pereche de ochelari care funcționează similar unui binoclu. Pe ambele părți interioare ale ramelor se află o mică rotiță care permite purtătorului să ajusteze focusul după bunul plac.

Ochelarii se numesc sugestiv Eyejusters, iar creatorul lor, Owen Reading, a explicat că scopul lui a fost să găsească o soluție viabilă pentru cei care au nevoie de mai multe tipuri de ochelari. De exemplu, sunt oameni care au nevoie de +1 pentru utilizarea computerului, de +2 pentru citit și de +3 pentru obiecte aflate la o distanță foarte mică.

Ochelari Eyejusters

Eyejusters îndeplinesc toate aceste funcții, acoperind toată gama de la 0 la +3. „Dacă porți ochelari de citit, aceștia reprezintă o alternativă mult mai flexibilă. Îi pui la ochi și învârți rotița până când ceea ce vrei să vezi devine foarte clar. E ca și cum ai ajusta binoclul”, a explicat Reading pentru Daily Mail.

Când un om cu hipermetropie vrea să vadă un obiect care se află foarte aproape de el, va avea nevoie de o lentilă cu o convexă cu o formă bombată, dar când vrea să vadă ceva la o distanță mai mare, va avea nevoie de o lentilă mai subțire, cu o formă mai puțin convexă. Partea bună e că la Eyejusters fiecare lentilă este compusă din două, care pot fi manevrate prin rotițele interioare, după cum o arată și clipul de mai sus. Prețul Eyejusters este de 70 de dolari și pot fi comandați de pe site.

loading...