15 aug. 2016 | 16:53

Acești ochelari pentru citit funcționează precum un binoclu

ACTUALITATE
Acești ochelari pentru citit funcționează precum un binoclu

Dacă ești unul dintre acei oameni cu probleme de vedere, cu siguranță știi cum e să cari tot timpul ochelarii după tine.

Mai mult decât atât, sunt oameni care au nevoie de mai multe perechi de ochelari, pentru a îndeplini mai multe „misiuni”.  O companie britanică a venit cu o soluție pentru acestea: o pereche de ochelari care funcționează similar unui binoclu. Pe ambele părți interioare ale ramelor se află o mică rotiță care permite purtătorului să ajusteze focusul după bunul plac.

Ochelarii se numesc sugestiv Eyejusters, iar creatorul lor, Owen Reading, a explicat că scopul lui a fost să găsească o soluție viabilă pentru cei care au nevoie de mai multe tipuri de ochelari. De exemplu, sunt oameni care au nevoie de +1 pentru utilizarea computerului, de +2 pentru citit și de +3 pentru obiecte aflate la o distanță foarte mică.

Ochelari Eyejusters

Eyejusters îndeplinesc toate aceste funcții, acoperind toată gama de la 0 la +3. „Dacă porți ochelari de citit, aceștia reprezintă o alternativă mult mai flexibilă. Îi pui la ochi și învârți rotița până când ceea ce vrei să vezi devine foarte clar. E ca și cum ai ajusta binoclul”, a explicat Reading pentru Daily Mail.

Când un om cu hipermetropie vrea să vadă un obiect care se află foarte aproape de el, va avea nevoie de o lentilă cu o convexă cu o formă bombată, dar când vrea să vadă ceva la o distanță mai mare, va avea nevoie de o lentilă mai subțire, cu o formă mai puțin convexă. Partea bună e că la Eyejusters fiecare lentilă este compusă din două, care pot fi manevrate prin rotițele interioare, după cum o arată și clipul de mai sus. Prețul Eyejusters este de 70 de dolari și pot fi comandați de pe site.