24 feb. 2016 | 14:25

Aceste căști inspirate din Star Wars traduc ce spui în limbajul droizilor

ACTUALITATE
Aceste căști inspirate din Star Wars traduc ce spui în limbajul droizilor

Puteți ”vorbi” asemenea lui R2D2 și a lui BB8, mulțumită acestor căști unice dezvoltate de AE Innovations.

Bip-urile și fluierăturile caracteristice celor doi roboți faimoși din Star Wars vor putea fi reproduse automat atunci când vei vorbi în căștile canadienilor de la AE Innovations. Deși aceste aparate dau impresia că limbajul utilizatorilor ar fi tradus automat în limba droizilor, în realitate acestea nu traduc nimic, pentru că nu ar fi nimic de tradus. Căștile sunt, de fapt, echipate cu un microfon care detectează vocea umană și suprapune sunetele roboților din Star Wars peste aceasta.

Chiar și așa, efectul poate fi unul grozav dacă doi oameni folosesc căștile să vorbească unul cu altul. Căștile pot reacționa ca un fel de walkie-talkie, cei doi utilizatori vorbind unul cu altul fără să fie auziți de spectatorii din afară, singurele sunete auzite de cei din jur fiind doar bip-urile și fluierătrile tipice droizilor. Pentru că o astfel de comunicare se face folosind sunete ascuțite e posibil ca cei doi interlocutori care poartă căștile să nu se audă unul pe altul. Din acest motiv dispozitivele de pus pe cap vin de asemenea echipate și cu un set de căști (pentru urechi) interioare astfel încât utilizatorii să se poată înțelege între ei.

Cei care ar vrea să reproducă aceste aparate amuzante pot încerca să facă aceasta prin intermediul site-ului Hackster, unde toate detaliile procesului de dezvoltare a dispozitivelor au fost postate. Poate cu puțin talent și dedicație ați putea să va construiți acasă prima cască care să vă facă să sunați precum R2D2.