Acesta este videoclipul perfect pentru a fi vizionat pe verticală


Foarte mulți dintre noi filmează conținut cu telefonul în poziția verticală, dar doar acesta este videoclipul perfect ce ilustrează avantajele acestui format.

Cu cât ecranele telefoanelor au devenit mai mari și camerele mai bune, am petrecut din ce în ce mai mult timp generând conținut multimedia, indiferent dacă este vorba de clipuri video sau fotografii digitale. Nu toate sunt însă inspirate sau de calitate foarte bună, iar cele mai frustrante sunt clipurile care ajung pe YouTube filmate cu telefonul în poziția verticală. Dintr-un punct de vedere, acelea pot fi vizionat în condiții optime doar pe telefon.

Dacă tot am ajuns să consumăm o cantitate semnificativă de clipuri video pe mobil, o formație japoneză de J-Pop intitulată Lyrical School a decis să lanseze videoclipul perfect pentru a-și promova cel mai nou hit, Run and Run. Acesta este captura în întregime pe verticală și ar fi pur și simplu păcat să-l vizionați pe desktop sau tabletă. Ideal ar fi să vă uitați la el pe un iPhone, doarece anumite bucăți din Run and Run sunt capturi de meniu și tranziții dintr-o aplicație în alta. Tocmai din acest motiv, la prima vizionare, s-ar putea să fiți tentați să credeți că cineva a preluat controlul telefonului vostru de la distanță, având în vedere că nu voi veți fi cei care vor iniția un apel Facetime, vor intra pe Twitter, vor scrie câteva mesje și nu numai.

În altă ordine de idei, clipurile de pop japonez nu sunt foarte populare în afara Japoniei, dar videoclipul perfect pentru a fi văzut pe verticală de mai sus reprezintă un experiment creativ mult prea interesant pentru a nu-l viziona măcar o dată. Rămâne să vedem dacă va fi lansată și o versiune a clipului pentru utilizatorii de Android, altfel, aceștia din urmă, nu vor fi la fel de încântați de experiența redării.

Alexandru Puiu
14:06 07.04.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video