Acesta este primul smartphone Windows construit pentru realitatea virtuală

Acesta este primul smartphone Windows construit pentru realitatea virtuală

Alcatel Idel 4S este primul telefon cu Windows 10 care le permite utilizatorilor să se bucure de realitatea virtuală.

Nu este un secret faptul că Microsoft a eșuat în ”experimentele” pe care le-a făcut cu brandul Nokia, începând cu achiziția propriu-zisă a companiei. Gigantul din Redmond a vândut brandul către HMD Global, o compania finlandeză care ar fi fost formată cu scopul de a produce telefoane Nokia. Alături de FIH Mobile Limited, un subsidiar al Foxconn, HMD va produce telefoane Nokia în următorii zece ani.

Însă Microsoft nu este încă pregătită să renunțe la sistemul său de operare și a dovedit acest lucru convingându-i pe cei de la Alcatel să lanseze o versiune cu Windows 10 a celui mai nou dintre telefoanele sale. Astfel, începând de săptămâna viitoare, Idol 4S va fi disponibil și cu Windows 10. Iar în mod interesant, există o diferență importante între acesta și modelul Android.

Potrivit ExtremeTech, ambele telefoane vin la pachet cu o pereche de ochelari pentru realitate virtuală. În cazul terminalului Android, asta ar presupune accesul la Cardboard și conținutul creat în mod special pentru acesta. Pentru Windows, însă, nu există la fel de mult conținut, însă principalul minus este reprezentat de ecran. Astfel, în timp ce display-ul telefonului Android este unul  4K de 5,5 inci, versiunea Android nu suportă decât o rezoluție Full HD, astfel că experiența utilizatorilor în realitatea virtuală, limitată la jocuri 3D și videoclipuri la 360 de grade, ar putea avea de suferit.

Lista de specificații ar fi completată, printre altele, de un procesor Qualcomm Snapdragon 820. Acesta ar urma să funcționeze alături de nu mai puțin de 4GB RAM, în timp ce capacitatea de stocare ar fi de 64GB. În cazul în care aceștia nu ar fi suficienți, utilizatorii ar putea apela oricând la un card microSD. De asemenea, telefonul suportă Windows Hello și Continuum și va avea un preț de 470 de dolari.

Citește și: