Acesta este primul animal creat artificial, cu ajutorul printării 3D și ingineriei genetice
:format(webp)/https://playtech.ro/wp-content/uploads/2016/07/Pisica-printata-3D.jpg)
Dacă ai întâlni animalul din videoclipul de mai sus în vacanță, ai putea crede, fără probleme, că e un pui de pisică de mare. De fapt, este produsul muncii unei echipe de oameni de știință foarte determinați, care au reușit să construiască cel mai eficient animal artificial de până acum.
Kit Kevin Parker, profesor la Harvard, investiga moduri în care ar putea construi o inimă umană în laborator. Văzându-și fiica fascinată de pisicile de mare din Acvariul din Boston, s-a întrebat dacă ar putea crea un mușchi care să se poată mișca în același mod unduitor, potrivit INC. Așadar, așa a fost construită pisica de mare artificială, al cărei corp este compus din cauciuc printat 3D la Școala de Inginerie și Științe Aplicate la Harvard. Lui Parker i s-au alăturat experți de la Universitatea din Illinois, Universitatea din Michigan și Universitatea Standford.
Corpul moale are un schelet subțire precum un cartilaj în interior, obținut tot prin printare 3D. Geneticienii au adaptat celulele prelevate din inimă de șobolan, astfel încât să poată răspunde la lumină prin contractare. Circuitul muscular reprezintă unul dintre cele mai interesante aspecte ale pisicii de mare construită în laborator, iar video-ul de mai sus explică destul de clar cum funcționează.
Animalul răspunde la lumină atât de bine, încât experții l-au putut ghida printr-un circuit cu obstacole de 15 ori mai lung decât el folosind pulsații luminoase puternice și slabe, în mod alternativ. Oamenii de știință sunt foarte încrezători în reușita lor. O astfel de invenție poate deschide calea pentru proiecte mai ambițioase, cum ar fi viermii artificiali care pot mânca celulele canceroase, sau părți ale corpului bionice pentru cei care au suferit accidente.