Acest selfie din spațiu îți va face Facebookul să pară plictisitor

Acest selfie din spațiu îți va face Facebookul să pară plictisitor

Poți să fii cool, dar nu vei fi niciodată atât de cool încât să îți pui ca poză de profil pe Facebook un selfie din spațiu.

Tim Peake este pe punctul de a deveni un erou modern în Marea Britanie. Austronautul Agenției Spațiale Europene se află, în acest moment, în misiune la bordul Stației Spațiale Internaționale. Vineri, a mers la o mică plimbare prin cosmos cu Tim Kopra, astronaut al NASA, cu scopul de a repara o unitate de energie din afara stației. Peake a făcut un selfie legendar, pentru a memora momentul.

Peake este primul astronaut britanic ESA pe Stația Spațială Internațională și primul care a luat la plimbare prin spațiu un steag al Marii Britanii, atașat pe umărul drept al costumului. Michael Foale a fost tot britanic și a făcut o plimbare asemănătoare în 1995, dar cu steagul Americii, în calitate de astronaut NASA.

Peake și Kopra au înlocuit unitatea stricată cu succes, iar selfie-ul lor va intra în linia selfie-urilor spațiale, care includ o poză cu Barry Butch Wilmore, din 2015, precum și una cu Buzz Aldrin, care datează din 1966, din timpul misiunii Gemini 12.

Citește și: