Acest om a murit în două atacuri teroriste diferite

Acest om a murit în două atacuri teroriste diferite

Uneori, o glumă nepotrivită îți poate cauza mai multe probleme decât ți-ai fi imaginat.

Cel mai probabil, omul pe care îl vedeți în imaginea de mai sus nu vi se pare cunoscut. Însă dacă ați fi urmărit cu atenție conținutul apărut pe Facebook și Twitter în urma unor dezastre din ultimele luni, ați fi observat că s-a aflat pe lista cu persoane dispărute atât după prăbușirea avionului Egypt Air, cât și după întâmplările din Orlando și de pe Aeroportul Ataturk. Totuși, cum este posibil așa ceva?

Din câte se pare, întâmplările menționate mai sus sunt doar câteva dintre tragediile recente în care acest om ar fi fost implicat de curând. El ar fi luat parte și la un protest în Mexic, în urma căruia ar fi murit 6 persoane și alte o sută ar fi fost rănite. Conform rețelelor sociale, singura diferență este că în Mexic el ar fi fost cel care le-a ordonat polițiștilor să atace mulțimea.

atentate teroriste 1

După cum era de așteptat, toate informațiile sunt false. Ele fac parte din valul de postări false apărute în ultimul timp, după întâmplări tragice. În urma unui material realizat de BBC, care atrăgea atenția asupra cazului respectiv, o echipă din cadrul France24 a decis să investigheze cu atenție situația, pentru a afla cu exactitate cine este omul care pare a se afla mereu în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Astfel a ieșit la iveală faptul că el s-ar ocupa cu diverse înșelătorii și așa ar fi reușit să-ți facă dușmani pe parcursul timpului. Aceasta este doar metoda prin care oamenii vor să se răzbune pe el. Bărbatul ar fi obținut de la victimele sale sume de până la o mie de dolari. ”Scopul nostru este să-i distrugem reputația. Vrem ca toată lumea să-i recunoască figura”, au declarat autorii postărilor false de pe Twitter și Facebook.

France24 a reușit să-l contacteze chiar și pe cel din poze, însă nu i s-a publicat numele. El a declarat că poza sa a fost publicată pe internet de către o persoană cu care ar fi fost implicată într-un proces. El ar fi încercat să contacteze publicațiile BBC și New York Times pentru a i se șterge fotografia, însă nimeni nu i-a răspuns.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Gizmodo