Acest experiment web ciudat știe exact ce faci

Acest experiment web ciudat știe exact ce faci

Evident, orice browser știe cam tot ce faci și ce site-uri accesezi, având în vedere faptul că misiunea lui e să proceseze toate acele date pentru a afișa conținutul.

Totuși, Clickclickclick duce lucrurile un pic mai departe. Experimentul web afișează în timp real tot ceea ce browserul tău urmărește. De îndată ce intri pe site, ești luat în primire de un cursor care se rotește și așteaptă un input.

Chiar dacă nu faci nimic, datele tot vor fi afișate. Textul apare pe ecran, iar o voce îți spune ce browser utilizezi, unde te afli și alte informații din aceeași gamă, potrivit celor de la The Next Web.

De aici încolo, lucrurile devin mai ciudate. Orice acțiune a ta e înregistrată și afișată pe ecran, iar platforma îți va ghici și sexul, în funcție de site-urile pe care le accesezi. După ce îndeplinești anumite cerințe, experiența va semăna cu un joc.

S-ar putea să îți fie greu să închizi site-ul, tocmai pentru că fiecare acțiune a ta va fi recompensată cu un punctaj. Și știm cu toții că dependența de jocuri e „încurajată” de sistemul de recompensă din creier.

Experimentul a fost creat de cei de la VPRO Medialab, în colaborare cu Studio Moniker. Aparent, scopul a fost unul nobil: de a ajuta utilizatorii să înțeleagă cam cât de multe informații știe browserul despre ei și cât de ușor de conceput este un profil de utilizator. Dacă ești curios să încerci și tu experiența, o poți face aici. Ar trebui să fie distractiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: