Acest duș futurist schimbă felul în care ne spălăm

Acest duș futurist schimbă felul în care ne spălăm

O companie vrea să revoluționeze piața accesoriilor pentru baie, cu un cap de duș nou și inovativ.

Astfel, compania Nebia dorește să comercializeze o soluție pentru baie, care va aduce economii semnificative în buzunarele utilizatorilor. Astfel, un nou cap de duș ar trebui să reducă consumul de apă cu până la 70%, în comparația cu modelele clasice.

Motivul pentru această economie stă în felul în care este distribuită apa. Prin urmare, în loc să curgă, apa este eliberată, la presiuni ridicate, sub forma unui spray. În acest fel, acoperă o suprafață mai mare a corpului, de până la 10 ori mai mult decât cea oferită de un duș clasic.

Nebia se folosește de tehnologia H2MICRO, care ajută să elibereze apa în picături foarte fine. Senzația, ne informează compania, este comparabilă cu ceea ce obții în urma unei ședințe de saună. O estimare făcută pe site-ul companiei arată că economiile de apă pot ajunge la aproape 184.000 de pahare cu lichid pe an.

Produsul este ușor de instalat, doar cu ajutorul uneltelor de bază și are și un filtru încorporat, folosit împotriva sedimentelor. Totuși, din cauza modului în care este distribuită apa, producătorul recomandă o cabină de duș închisă sau un paravan.

Capul de duș a fost făcut popular prin intermediul site-ului de crowdfunding Kickstarter. Producătorul estimează că această inovație va costa 349 de dolari (aprox. 1.423 lei) și va fi disponibilă începând cu a doua jumătate a acestui an. Opțiunea pentru pre-comandă este deja activă. Compania a reușit să obțină peste trei milioane, de la un total de 8.559 de susținători.

Autor: Radu Bălășoiu

Citește și:
Sursa: Nebia.com
Etichete: