Această structură antică a rămas ascunsă până în ziua de azi

Această structură antică a rămas ascunsă până în ziua de azi

Cercetătorii au făcut de curând o descoperire foarte interesantă la Petra.

Petra, probabil cea mai importantă atracție turistică din Iordania în ziua de azi, ar putea deveni și mai atrăgătoare grație unei descoperiri importante. Folosindu-se de imagini din satelit și fotografii efectuate de drone, cercetătorii au reușit să descopere un uriaș monument acoperit de nisip, în apropiere de Petra.

Este vorba, mai exact, despre o platformă uriașă, lungă cât o piscină olimpică, însă de două ori mai lată, care nu se asemănă cu celelalte structuri prezente în zona aceea. În interiorul acestea, s-ar fi aflat o a doua platformă, pavată. Conform studiul publicat Sarah Parcak, din cadrul Universității din Alabama, și Christopher Tuttle, structura respectivă era ”ascunsă la vedere”.

În ciuda faptului că Petra este unul dintre cele mai studiate situri arheologice din ziua de azi, asemenea construcții încă rămân ascunse. Orașul a fost construit în secolul 4 Î. Hr. de către nabateeni. Aceștia au locuit în zone care se regăsesc în prezent în Iordania, Irak, Siria și Liban.

Platforma recent descoperită ar fi fost construit în secolul al doilea Î. Hr., atunci când Petra trecea prin cea mai favorabilă perioadă din istoria sa. Așa cum este întotdeauna cazul cu asemenea construcții, platforma ar fi fost folosită doar în timpul unor ceremonii. Unul dintre autorii descoperirii știa că ceva se găsește în zona respectivă. Informația respectivă a fost, probabil, transmisă pe parcursul anilor, însă nimeni nu a efectuat o investigație amănunțită.

În anii trecuți, sute de mii de oameni vizitau Petra în fiecare zi. În ultimii ani, însă, numărul lor a scăzut din cauza războiului din Siria și a activităților unor grupări precum Statul Islamic. Fără îndoială, cea mai cunoscută clădire este trezoreria, construită în stil grecesc, cu o înălțime de 42 m, unde s-a turnat și partea finală a filmului ”Indiana Jones și ultima cruciadă”. În 1985 Petra a fost inclusă în lista UNESCO a locurilor din patrimoniul mondial. Este și una dintre cele ”7 noi minuni ale lumii”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI