20 nov. 2016 | 18:03

Această oglindă inteligentă e visul oricărui fan Apple

ACTUALITATE
Această oglindă inteligentă e visul oricărui fan Apple


Din casa inteligentă a viitorului nu ar trebui să lipsească o oglindă inteligentă. Iar dacă ești fan Apple, aceasta din clipul de aici e tot ce ți-ai putea dori.

Este creată de designerul Rafael Dymek și, după cum scriu cei de la The Next Web, e ca un iPad pe steroizi. Se numește Apple Mirror și, deși nu a fost creată de Apple, cu siguranță la ei se află sursa de inspirație.

Funcțiile și designul sunt rupte din iOS 10. De asemenea, poți scrie mesaje, poți naviga pe internet, poți viziona filme și poți chiar să comanzi un Uber. Este în totalitate tactilă, iar sistemul de operare are o sursă necunoscută.

Designerul care a creat-o a confirmat că a gândit-o astfel încât să arate ca iOS 10 și să se închidă după 45 de secunde de inactivitate. Totuși, sunt șanse ca sistemul de operare să fie un Linux modificat. În orice caz, oglinda arată ca un dispozitiv Apple imens, așa că probabil orice fan al produselor lansate de gigantul din Cupertino și-ar dori așa ceva în casă.

Un alt exemplu de oglindă inteligentă ar fi cea creată de Ryan Nelwan. Oglinda creată de el poate fi păstrată și în rest mode, când nu va afișa nicio informație, ci va arăta ca o oglindă banală. Partea din stânga îți arată care e stare vremii și cât ar dura să ajungi la birou din locul în care te afli, iar partea din dreapta îți spune data și ora. Cea mai interesantă parte e cea inferioară stângă, de unde poți accesa un player muzical. La urma urmei, tuturor ne place să ne pregătim de o zi mai mult sau mai puțin grea cu muzică antrenantă pe fundal. Volumul poate fi controlat printr-un simplu slide în sus și în jos pe toată suprafața oglinzii.