Această locomotivă imaginată de un român pare ruptă din basme

De data aceasta „ruptă” din basme nu e doar o figură de stil. Locomotiva pe care o puteți vedea în toată splendoarea în imaginile de mai sus a câștigat ediția de anul acesta a concursului Moving Art. Pe bună dreptate.

Concursul inedit a fost organizat de cei de la Culorile României. Ideea e simplă: au pus la dispoziția oamenilor cu imaginație o locomotivă de peste 18 metri lungime și peste trei înălțime, care așteapta să fie pictată potrivit celui mai reușit concept. Câștigătorul de anul acesta este Adrian Felix Darabaneanu, iar propunerea sa de creație se numește „Pasărea măiastră”.

Iată cum își descrie Adrian ideea: „Plecând de la descrierea păsării măiestre din basmul românesc, am încercat o abordare dinamică și vie, atât din punct de vedere cromatic, cât și din punct de vedere al formei.
Pe locomotivă, Pasărea măiastră este reprezentată într-un zbor circular, astfel încât indiferent de direcția de mers a trenului sau de poziția privitorului se pastrează o imagine unitară.
Centrul de interes al lucrării se află pe lateralul locomotivei, unde pasărea este desenată în zbor, fluturând o coadă multicoloră ce se continuă până pe partea din față. Lucrarea este gândită în ideea unui contrast puternic cu tot ce o înconjoară. Este o pasăre mistică surprinsă într-un zbor neîncetat.”

Așadar, în curând vom vedea o locomotivă transformată într-o pasăre maiestuoasă, iar asta nu poate decât să ne bucure. Dacă vrei să fii la curent cu toate proiectele (extrem de interesante) ale celor de la Culorile României, care sprijină proiectele artistice originale, poți arunca o privire aici.

Citește și:
Etichete: