10 oct. 2015 | 11:26

Zepellin Wireless este cea mai interesantă boxă wireless

ACTUALITATE
Zepellin Wireless este cea mai interesantă boxă wireless

Cei de la Bowers & Wilkins au avut din totdeauna o sensibilitate pentru designuri futuriste, dar noul Zepellin Wireless împrumută aspectul de la un model mai vechi.

În urmă cu câțiva ani, cea mai scumpă boxă cu dock de iPhone are mari șanse să fi fost Zepellin-ul de la Bowers & Wilkins, cu un aspect foarte similar cu un dirijabil din secolul 18. Arată cel puțin spectacolos, iar faptul că acum integrează cele mai noi tehnologii de streaming nu face decât să se reflecte în și mai multe motive de achiziție pentru cei cu buzunare adânci. Nu de alta, dar prețul în SUA este de 700 de dolari, iar în țările europene are mari șanse să se transforme în 700 de euro.

Revenind însă la denumire, cuvântul Wireless din Zepellin Wireless este acolo pentru a accentua abilitățile sale de redare a conținutului audio dintr-o varietate foarte mare de surse, cu fir sau fără. Nu mai integrează un dock Lightning, accentul pe compatibilitatea cu iDevice-uri fiind mai puțin evident de această dată. Pentru conectarea cu fir la o sursă de zgomot va trebui să apelați la bătrânul cablu stereo de 3,5 milimetri. În primul rând, Zepellin Wireless merge cu orice sursă de semnal Bluetooth, dar la fel de ușor îl puteți integra în rețeaua locală din casă, cu fir Ethernet sau fără, pentru a deschide porțile către noi opțiuni de streaming, precum AirPlay sau recent anunțatul standard Spotify Connect.

Puterea audio continuă să fie punctul forte al acestei creații masive. În centrul atenției se află un subwoofer de 6 inci cu o putere nominală de 50 Watt. Acesta este însoțit de două twittere cu diametrul de un inch și două difuzoare pentru medii de 3,5 inci, fiecare dintre cele patru având câte 25 Watt. Un motor DSP upgradat este responsabil de transpunerea pe cât posibil a conținutului audio preluat pentru redare în sunete pe 24 biți și 192 KHz. Nu mai rămâne decât să puneți bani deoparte.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele