Yahoo introduce o nouă metodă de autentificare: Nu va mai fi nevoie de memorarea parolei

Yahoo introduce o nouă metodă de autentificare: Nu va mai fi nevoie de memorarea parolei

Cei de la Yahoo au introdus o nouă metodă de autentificare ce vă permite să primiți pe telefon o parolă de nouă de fiecare dată.

Cu toții avem probleme cu memorarea parolelor, însă metodele la care am apelat pentru a le rezolva diferă. Unii folosesc trei sau patru parole diferite pentru toate conturile, în timp ce alții aleg să-și țină toate parolele într-un folder denumit ”Passwords”. Pentru a ne scăpa de această grijă, Yahoo a implementat recent o nouă metodă de autentificare pe site.

După cum scriu și cei de la CNET, aceasta se aseamănă foarte mult cu autentificare în doi pași, singura diferență fiind că îi lipsește primul pas. Mai exact, nu trebuie să memorezi nicio parolă. De fiecare dată când un utilizator se va autentifica, acesta va trebuie să tasteze numele de cont, iar apoi va putea să opteze pentru trimiterea unei parole pe dispozitivul mobil. Aceasta din urmă va fi livrată fie prin intermediul unei aplicații, fie printr-un mesaj text. La fel ca în majoritatea situațiilor de acest gen, parola nu va mai fi valabilă după o anumită perioadă de timp.

Desigur, asta presupune accesul la telefonul mobil de fiecare dată când vreți să vă autentificați, iar dacă acesta este pierdut, securitatea va fi compromisă. Noua metodă nu este la fel de sigură precum autentificarea în doi pași, însă unii ar putea prefera acest echilibru dintre securitate și rapiditate. Pentru moment, opțiunea este disponibilă doar utilizatorilor din Statele Unite, însă pe viitor ar putea fi extinsă la nivel mondial.

Citește și: