Grupul Volkswagen s-ar putea să fie nevoit să vândă Bugatti, Lamborghini și Ducati

Grupul Volkswagen s-ar putea să fie nevoit să vândă Bugatti, Lamborghini și Ducati

Scandalul emisiilor, supranumit Dieselgate, a fost o dramă de proporții pentru compania germană. După ce a pierdut aprozimativ 32 de miliarde de dolari din cauza scăderii prețului acțiunilor, al vânzărilor, amenzilor și din cauza pierderii încrederii acționarilor, Volkswagen s-ar putea să se vadă nevoită să vândă trei mari branduri de lux italiene.

De ani buni, Lamborghini, Ducati și Bugatti fac parte din Grupul Volkswagen. Acestea au avut vânzări bune și nemții au știut mereu să aibă grija de faimoasele branduri italiene de lux, astfel încât să nu trădeze prezența germană decât acolo unde era nevoie: electronică, și uneori design. În ciuda managementului de succes cu care Volkswagen a deținut companii precum Lamborghini sau Bugatti, se pare că loviturile imense de imagine și implicit financiare pe care le-au înghițit nemții, îi forțează să renunțe la niște nume care păreau să rămână de-ale casei pentru totdeauna.

Totuși, înainte să vă îngrijorați de soarta acestor mari nume de mașini italiene, aflați că Volkswagen ar fi forțat să le vândă doar dacă nu ar fi în stare să plătească înapoi un înprumut de 20 de miliarde de euro, făcut recent la vreo 13 bănci internaționale.

Conform Reuters, printre numele deja vehiculate la o eventuală incapacitate de plată, ar fi și faimoasa companie germană de camioane MAN, care produce componente electronice, nave, motoare și în general produse pentru industria grea care ar putea valora între patru și cinci miliarde de euro.

Se mai speculaează că în caz că situația nu ar mai avea cale de ieșire, creditorii ar putea forța Volkswagen să scoată la vânzare și Audi sau Porsche, însă aceasta este puțin probabil într-o fază incipientă. După ce scandalul Dieselgat va fi trecut, iar noile mașini Volkswagen vor ieși curate, profiturile companiei germane vor crește, iar datoriile vor fi plătite fără nicio problemă.