20 mai 2015 | 06:13

Un nou studiu te şochează cu ce fac oamenii la volan

ACTUALITATE
Un nou studiu te şochează cu ce fac oamenii la volan

Cu toate că ştim cu toţii că nu este bine să-ţi foloseşti , un nou studiu oferă o imagine foarte tristă a realităţii vizavi de acest subiect.

 

Nimeni nu ar trebui să se joace pe telefon când e la volan. În primul rând îţi rişti viaţa ta şi a altora. În al doilea rând, este ilegal şi poţi fi amendat. Pentru a ne oferi însă o imagine de ansamblu asupra realităţii pe marginea utilizării smartphone-ului în timpul condusului, cei de la au realizat un studiu ale cărui rezultate au ajuns online zilele trecute. Dacă nu era evident din titlu, mergând de la premisa că participanţii au fost sinceri când au răspuns la întrebări, rezultatele sunt şocante.

Majoritatea şoferilor îşi folosesc telefonul la volan. 61% dintre cei chestionaţi au recunoscut că scriu mesaje în timp ce conduc. De plictiseală probabil sau în speranţa că vor face un accident, 33% îşi verifică email-ul, 28% navighează pe internet şi 27% stau pe Facebook. Narcisismul extrem nu putea să lipsească din această ecuaţie, altfel nu-mi explic cei 17% care nu se pot opri pe marginea drumului pentru a face un selfie la volan sau o fotografie la împrejurimi. Dacă e să fim pragmatici, deja este vorba de dependenţă. 62% dintre şoferii participanţi la sondaj au admis că trebuie să aibă telefonul în împrejurimi în timpul condusului. 22% dintre cei care îşi verifică paginile de profil pe reţele sociale au recunoscut că e vorba de un viciu.

,,Când am lansat campania Poate Să Aştepte în urmă cu 5 ani, am rugat oamenii să realizeze că nici un mesaj nu merită o viaţă. Acelaşi lucru este valabil şi la alte activităţi legate de smartphone pe care oamenii le fac atunci când se află la volan. De dragul vostru şi de dragul celor din jurul vostru, vă rugăm să vă ţineţi ochii pe drum şi nu pe telefon.” Directorul global de marketing al AT&T, Lori Lee a concluzionat foarte bine valorile studiului detaliat mai sus. Riscurile la care vă expuneţi sunt prea mari încât să se justifice să nu lăsaţi niciodată telefonul din mână.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele