Un camion a doborât recordul mondial cu un salt uriaș

Când vine vorba de recorduri mondiale, nu există limite. Totuși, în cazul acesta, recordul a fost doborât dintr-o greșeală care ar fi putut fi fatală.

Anul acesta, în cadrul unui concurs din Statele Unite, un concurent plănuia să efectueze un salt de 43 de metri cu un camion fără remorcă. Din cauză că nu a calculat bine viteza, acesta și-a depășit așteptările și a sărit la o înălțime de 51 de metri.

După cum se vede și în clipul video, șoferul, Gregg Godfrey, și-a luat un având prea mare și a reușit să doboare cu o marjă de 30 de metri fostul record stabilit la această categorie. Deși inițial și-a propus să efectueze un salt de 43 de metri, care oricum ar fi fost destul de periculos atât pentru el, cât și pentru cei din jur, acesta a fost catapultat mai mult decât se aștepta.

Din cauza vitezei foarte mari și a faptului că giganticul vehicul ar fi putut să cedeze în urma impactului cu solul, casele din jur ar fi putut fi distruse. Din fericire, camionul s-a oprit la timp și nimeni nu a fost rănit.

Totuși, acesta nu a fost singurul record mondial doborât în cadrul acelui eveniment. Nepotul lui Godfrey, care este paralizat de la talie în jos, a reușit un salt de 60 de metri la bordul un ATV, depășind recordul de cu doar un metru.

11:27 10.10.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video