19 dec. 2015 | 09:30

The Climb este un joc VR de la Crytek care îți taie respirația

VIDEO
The Climb este un joc VR de la Crytek care îți taie respirația

Cea mai mare problemă pentru adopția de kituri pentru realitate virtuală ține de lipsa de conținut, dar jocuri precum The Climb s-ar putea să o remedieze.

Dacă exista vreun dubiu în legătură cu motivele pentru care ați investi într-un kit de realitate virtuală în prima parte din 2016, o nouă serie de jocuri s-ar putea să vă convingă. Cei de la Crytek, același studio care ne-a fascinat în urmă cu ceva timp cu detaliile grafice și fizica din Crysis se aruncă la un titlu spectaculos creat exclusiv pentru VR.

The Climb va fi unul dintre primele titluri anunțate exclusiv Oculus Rift, versiunea comercială a kitului de realitate virtuală aflat în dezvoltare de câțiva ani. După multiple variante destinate exclusiv creatorilor de conținut, Rift va ajunge la publicul larg anul viitor, dar pentru a fi un succes de masă are nevoie de o cantitate semnificativă de conținut exclusiv. Nu de alta, dar nimeni nu va investi aproximativ 350 de dolari într-un echipament hardware doar pentru două sau trei jocuri.

[related]

Din fericire pentru Oculus, dacă toate titlurile ce vor fi anunțate în următoarea perioadă vor arăta precum The Climb, s-ar putea să fie din ce în ce mai greu să rezistați tentației unei achiziții. Nu de alta, dar din ce se vede în trailer, va combina foarte bine aventura descoperirii de noi locații cu adrenalina cățăratului pe munte. Practic, aceste este un simulator de cățărat de unul singur în realitate virtuală. Atingerea ,,apogeului în sporturi extreme”, după cum spun cei de la Crytek, a fost ideea din spatele The Climb. În contextul în care întreaga experiență se desfășoară în locații adevărate reproduse în manieră hyper – realistă, s-ar putea să vă intimideze un pic faptul că nu aveți nici un fel de siguranță pe marginea unui munte.

The Climb al celor de Crytek va fi disponibil exclusiv pentru kitul VR Rift de la Oculus, iar pentru a-l juca în condiții optime veți avea nevoie fine de un controller pentru Xbox One, fie de controllerul Oculus Touch.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele