Și politica știe tehnologie: Premierul din Singapore a scris un program care rezolvă Sudoku

Și politica știe tehnologie: Premierul din Singapore a scris un program care rezolvă Sudoku
12:37 05.05.2015

Sunt puțini lideri care pot spune că înțeleg tehnologia. Sunt și mai puțini care se pot lăuda cu scrierea unui cod de programare, dar premierul Singapore e unul dintre ei.

Lee Hsien Loong, prim-ministrul Singapore, ne-a dat o lecție tuturor publicând pe pagina personală de Facebook un cod C++ propriu. Știți C++, programul acela care ne dădea bătăi de cap în liceu, la informatică. El l-a „stăpânit“ pentru a crea un program care rezolvă Sudoku.

„Ultimul program pe care l-am scris a fost unul pentru rezolvarea unui joc Sudoku, acum câțiva ani, deci sunt depășit”, a declarat acesta pe 20 aprilie. „Copiii mei lucrează în IT, ambii au absolvit MIT (Massachusetts Institute of Technology). Unul dintre ei mi-a dat o carte despre limbajul de programare Haskell. Într-o zi, va fi lectura mea de pensionare”, a mai spus el.

cod c++

După discursul respectiv, Loong a primit multe solicitări de la oamenii curioși să vadă codul. Așadar, astăzi a publicat un screenshot al codului, împreună cu un link către un folder Google Drive care conține codul-sursă. „Sper să vă distrați jucându-vă cu asta. Vă rog să îmi spuneți dacă găsiți vulnerabilități!“, a spus el în mesajul de pe Facebook.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: