Și politica știe tehnologie: Premierul din Singapore a scris un program care rezolvă Sudoku

Și politica știe tehnologie: Premierul din Singapore a scris un program care rezolvă Sudoku

Sunt puțini lideri care pot spune că înțeleg tehnologia. Sunt și mai puțini care se pot lăuda cu scrierea unui cod de programare, dar premierul Singapore e unul dintre ei.

Lee Hsien Loong, prim-ministrul Singapore, ne-a dat o lecție tuturor publicând pe pagina personală de Facebook un cod C++ propriu. Știți C++, programul acela care ne dădea bătăi de cap în liceu, la informatică. El l-a „stăpânit“ pentru a crea un program care rezolvă Sudoku.

„Ultimul program pe care l-am scris a fost unul pentru rezolvarea unui joc Sudoku, acum câțiva ani, deci sunt depășit”, a declarat acesta pe 20 aprilie. „Copiii mei lucrează în IT, ambii au absolvit MIT (Massachusetts Institute of Technology). Unul dintre ei mi-a dat o carte despre limbajul de programare Haskell. Într-o zi, va fi lectura mea de pensionare”, a mai spus el.

cod c++

După discursul respectiv, Loong a primit multe solicitări de la oamenii curioși să vadă codul. Așadar, astăzi a publicat un screenshot al codului, împreună cu un link către un folder Google Drive care conține codul-sursă. „Sper să vă distrați jucându-vă cu asta. Vă rog să îmi spuneți dacă găsiți vulnerabilități!“, a spus el în mesajul de pe Facebook.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: