Tastatura Microsoft cu display E-Ink este foarte utilă [VIDEO]

După ce ne-au convins cu dock-ul tastatură de la Surface că pot crea tastaturi foarte compacte şi confortabile, cei de la Microsoft ne impresionează din nou.

Dacă aţi avut vreodată ocazia să interacţionaţi cu o tabletă Surface sau Surface Pro, cea mai atrăgătoare componentă poate fi considerată cu siguranţă tastatura pe care o puteţi achiziţiona separat. Menită să vă transforme tableta în laptop, respectivul gadget este surprinzător de uşor de folosit. Pornind de la respectiva reţetă, dar îmbunătăţind-o radical, cei de la Microsoft se pare că vor să vă uimească cu o altă tastatură inovativă.

Ilustrată în clipul de mai sus este o tastatură creată de divizia Applied Sciences din cadrul Microsoft. Aceasta se află momentan în stadiu de prototip, dar are mari şanse să fie achiziţionabilă împreună cu următoarea generaţie de tablete Surface. Componentă revoluţionară constă într-o zonă sensibilă la atingere formată dintr-un ecran cu cerneală electronică. Poziţionat deasupra unei tastaturi aparent normale, respectivul panou poate fi personalizat cu uşurinţă de către utilizator şi nici nu consumă foarte multă energie electrică. Per ansamblu, tastatura în sine nu este foarte diferită de cele pe care le-am văzut în trecut, dar în combinaţie cu panoul E-ink vă face viaţa semnificativ mai uşoară.

Datorită faptului că vă puteţi asocia acelei zone un număr semnificativ de scurtături către aplicaţiile pe care le folosiţi cel mai mult, nu trebuie să mai staţi la fel de mult cu mâna pe mouse sau touchpad. În plus, aceeaşi suprafaţă interactivă poate fi folosită pentru semnarea de documente sau pentru a afişa meniul browser-ului vostru preferat sau chiar şi bara de unelte din PhotoShop. Astfel, vă puteţi face treaba mult mai bine în interiorul aplicaţiilor favorite chiar şi atunci când sunteţi în deplasare şi nu aveţi la fel de mult spaţiu disponibil.

Momentan tastatura nu are un preţ de achiziţie, iar creatorii săi sau sfiit să facă pronosticuri legate de disponibilitate. În orice caz, având în vedere cât de bine funcţionează în acest clip demonstrativ, nu ar trebui să mai dureze foarte mult.

10:00 25.08.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video