Sunet număr portat – cum îți dai seama dacă un număr de telefon a fost mutat în altă rețea

Sunet număr portat – cum îți dai seama dacă un număr de telefon a fost mutat în altă rețea

Știai că există un sunet număr portat în altă rețea pe care îl auzi înainte de a iniția o convorbire? Acest sunet specific indică faptul că numărul a fost mutat într-o altă rețea.

Din momentul în care portarea unui număr de telefon a fost acceptată și în România, foarte mulți oameni se păcălesc atunci când sună la un anumit număr de telefon, ce pare conform prefixului că ar face parte dintr-o anumită rețea, dar se dovedește că a fost portat.

Implicit, costul fiecărui minut de convorbire cu un număr portat se va aplica la un alt tarif, în funcție de diferențele dintre rețele. Mai exact, dacă faci parte dintr-o rețea și suni pe cineva al cărui număr are același prefix cu cel al rețelei din care faci și tu parte, ai putea avea surpriza neplăcută ca numărul respectivului să fi fost portat în altă rețea, iar costul pentru tine să fie mai ridicat decât te așteptai.

Sunet număr portat – semnalul că un număr de telefon a fost portat în altă rețea

Pentru a nu cădea în plasa unui scenariu descris mai sus, operatorii au introdus o regulă unanimă pentru toate numerele portate dintr-o rețea în alta, indiferent de rețea: după ce ai format numărul dorit și apeși apelare, vei auzi un sunet distinct, foarte clar, înainte ca apelarea să se inițieze propriu-zis.

Acela este un sunet de număr portat în altă rețea. După auzirea acestui sunet poți să oprești inițierea apelului dacă vrei sau dacă vei aștepta câteva secunde, vei auzi sunând la celălalt număr de telefon.

Sunet număr portat

Dacă ai auzit un astfel de sunet înainte de a apela un număr de telefon, dar nu ești sigur că acela este un sunet de număr portat în altă rețea, acum ai ocazia chiar să asculți AICI.

După ce ai intrat pe portabilitate.ro, chiar pe prima imagine poți apăsa pe butonul PLAY de pe ecranul telefonului din imaginea respectivă și o să auzi un sunet număr portat. Exact același sunet se ade de fiecare dată înainte de a începe să sune un număr portat pe care îl apelezi.

Tot pe portabilitate.ro poți verifica dacă un număr a fost portat chiar înainte de a-l apela și de a auzi un sunet număr portat înainte de a suna.

Tot ce trebuie să faci este să introduci în partea de sus a paginii de internet numărul de telefon dorit și vei afla dacă acesta a fost sau nu portat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: