01 apr. 2015 | 10:15

Succesul ANAF: Guvernul Ponta dă din banii evazioniștilor un telefon Dorel fiecărui român

ACTUALITATE
Succesul ANAF: Guvernul Ponta dă din banii evazioniștilor un telefon Dorel fiecărui român

Controalele ANAF din ultima lună au generat suficienți bani la bugetul de stat cât să-și permită Guvernul să ofere câte un smartphone Dorel fiecărui român, a anunțat prim-ministrul Victor Ponta.

Actualizare Această știre este falsă. A fost publicată pe 1 aprilie și nicio informație nu este reală. Într-adevăr, telefonul Dorel există, dar nu va fi oferit gratuit românilor. Ghinion.

Atenția mass-media s-a concentrat mai mult pe magazinele și restaurantele închise de ANAF pentru că au fost găsite cu un plus de câțiva lei în casă, dar există și vești bune. Inspectorii antifraudă au reușit, în doar câteva săptămâni, să albească economia românească și să genereze mai mulți bani pentru PIB-ul României.

Veștile bune transmise de ANAF i-au stimulat pe membrii Guvernului, care au decis că fiecare român merită să fie răsplătit pentru respectarea legilor. Astfel, Victor Ponta a anunțat, printr-un comunicat remis doar jurnaliștilor care își plătesc taxele, că le oferă câte un cadou românilor cinstiți. Prima propunere a miniștrilor săi a fost să crească salariul minim pe economie, dar această acțiune ar fi necesitat mai mult timp.

Decizia votată de cei mai mulți membri ai cabinetului Ponta a fost să se ofere câte un smartphone Dorel românilor care au taxele la zi, eliberează bon fiscal și reprezintă proverbialii oameni cinstiți și săraci de care are nevoie țara. Acest telefon costă aproximativ 600 de lei, dar premierul spune că nu vor fi o problemă costurilor, economiile neagră și gri a României fiind mult mai mari.

Telefonul Dorel are un ecran de 3,5 inci la rezoluție 480×320 pixeli, procesorul are două nuclee la 1,2GHz și are o cameră foto de 5 megapixeli. Este rezistent la apă și praf, dar și la șocuri, fiind perfect pentru oricine lucrează în medii mai dure. Cât despre Dorel, acesta nu a dorit să comenteze decizia Guvernului, nici să spună dacă se simte flatat.