Simţiţi-vă ca James Bond, conducând noul Range Rover cu smartphone-ul [VIDEO]

În urmă cu foarte mulţi ani, James Bond conducea o maşină folosind un Nokia. În curând veţi putea face acelaşi lucru cu un smartphone şi noul Range Rover.

Nu este prima oară când auzim de posibilitatea de a interacţiona cu o maşină folosind un smartphone. La modele recente de la Volvo sau Hyunday puteţi, de exemplu, să deschideţi uşile, să apăsaţi pe claxon, să aprindeţi farurile sau să porniţi motorul. În ceea ce priveşte deplasarea efectivă, până acum nu s-a aruncat nimeni la astfel de posibilităţi.

Cei de la sunt primii care au creat un prototip  de Range Rover Sport pe care îl puteţi conduce folosind o aplicaţie de telefon. Din păcate, nu veţi putea să faceţi curse cu prietenii, din cauza limitării de 6,5 Km/h şi a distanţei de 3 metri pe care trebuie să o aveţi faţă de maşină, dar utilitatea este una impresionantă.

Limitările au fost impuse pentru ca nimeni altcineva să nu vă poată controla automobilul de peste drum. Creatorii proiectului au afirmat că au făcut eforturi pentru dezvoltarea acestei tehnologii cu scopul de a ajuta şoferii care şi-au blocat maşina prin pădure sau în anumite locuri strâmte şi le-ar fi de folos să analizeze situaţia din exterior. La fel de utilă este aplicaţia de smartphone dacă vreţi să parcaţi într-o locaţie foarte dificilă.

Pe viitor, cei de la Land Rover speră să integreze şi suportul pentru comenzi vocale în aplicaţie. Din păcate, până vom putea achiziţiona un astfel de bolid vor mai trece câţiva ani ce vor fi petrecuţi pentru obţinerea autorizaţiilor şi a altor particularităţi legale.

Alexandru Puiu
06:45 17.06.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video