Scenariu demn de X-Men: broscuța care își poate schimba forma

Scenariu demn de X-Men: broscuța care  își poate schimba forma

O broască de dimensiunile unui nasture este primul amfibian descoperit până în prezent care își schimbă forma.

Amfibianul “mutant” a fost descoperit în Provincia Choco din Columbia, o regiune bogată în resurse naturale, care are câteva dintre cele mai vaste biodiversități de pe planetă. Mai precis, broasca a fost găsită într-o zonă protejată numită Reserva Las Gralarias, care adăpostește o varietate de păsări rare și fluturi. Tot acolo a fost descoperită o specie de broască transparentă, în 2012.

Katherine și Tim Krynak au capturat un exemplar de Pristimantis mutabilis pentru a-l studia. A fost găsit în forma sa spinoasă, așa că cercetătorii l-au numit sugestiv “punk rocker”, potrivit Mashable.

Broscuța a fost pusă într-un recipient gol din plastic și transportată la bază. După un timp, exemplarul a fost scos pentru a fi fotografiat, dar pielea era complet netedă și fără nicio protuberanță. Crezând că au capturat din greșeală o altă broscuță, cercetătorii au pus-o la loc în recipient. Au observat că animalul își schimbă într-adevăr aspectul transformându-se complet în mai puțin de trei minute.

image_2633e-Pristimantis-mutabilis

În plus, Juan Guayasamin și Carl Hutter au descoperit că Pristimantis sobetes, o specie asemănătoare celei descoperite, dar dublă ca dimensiuni, are aceeași trăsătură inedită.

Echipa plănuiește să țină exemplarul sub observație în continuare și intenționează să cerceteze dacă mai multe rude ale acestuia au această proprietate a pielii. Se presupune că abilitatea ar putea fi comună la mai multe specii din genul Pristimantis, dar și la alți amfibieni care ar putea folosi această metodă pentru a se camufla în mediu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: