Samsung anunţă un notebook cu Windows şi ”haine” de Chromebook

Samsung anunţă un notebook cu Windows şi ”haine” de Chromebook

După ce au înregistrat vânzări slabe de Chromebook-uri, cei de la Samsung au relansat acelaşi , de acum câteva luni, preinstalat cu Windows.

Ca mulţi alţi jucători importanţi din industrie, cei de la Samsung nu s-au putut eschiva când a venit vorba -uri. Ca urmare, în conformitate cu tendinţele pieţii, au lansat mai multe sisteme portabile preinstalate cu Chrome OS. Din păcate, acestea din urmă nu au înregistrat neapărat nişte vânzări fabuloase, motiv pentru care, sud coreenii s-au decis să le reinventeze.

Ideea de reinventare a vizat în special tânărul Chromebook 2. Acesta din urmă era un sistem ultra portabil de 11,6 inci construit în jurul unui procesor Intel Celeron N2840 pe arhitectură Bay Trail. Încercând probabil să se adreseze întregului mapamond cu aceeaşi creaţie, deşi în unele ţări va fi preinstalat cu Chrome OS, iar în alte părţi va rula Windows 8.1, Samsung NP110S1J pare să aibă toate ingredientele pentru un grad sporit de fiabilitate şi portabilitate.

Spre deosebire de iteraţia cu Chrome OS, varianta cu Windows va beneficia de câteva upgrade-uri la nivel hardware. Va avea o cantitate de memorie RAM standard de 4GB, în loc de 2GB, iar memoria internă infimă de 16GB va fi înlocuită cu 128GB. Dacă nu era evident, aceste particularităţi erau necesare pentru a rula un sistem de operare Microsoft în condiţii optime.

Nu avem încă un preţ de achiziţie pentru Samsung NP110S1J şi nici nu suntem foarte optimişti că se va comercializa în alte părţi ale mapamondului, decât Asia.