Cum recuperezi fișiere pe care le-ai șters din telefon

Cum recuperezi fișiere pe care le-ai șters din telefon

Din grabă sau neatenție, se întâmplă uneori să ștergem din greșeală fotografii, clipuri sau documente de pe telefon. Din fericire, recuperarea datelor din telefon se poate face destul de ușor.

Există unele programe pentru PC care permit recuperarea datelor din telefon, atât în cazul sistemului de operare Android, cât și iOS.

Astfel, cei care au instalat pe smartphone un manager de fișiere, pot observa două locații atunci când navighează: Device – locul unde se află fișierele de sistem, respectiv Storage – locul unde sunt stocate muzica, fotografiile sau anumite documente descărcate. În cazul în care aceste date sunt șterse din greșeală sau smartphone-ul este readus la setările din fabrică, recuperarea datelor din telefon se poate face cu ajutorul unor progame dedicate.

Printre aceste programe se numără Recuva, iCare Data Recovery sau Pandora Recovery. Acestea se descarcă și se instalează pe un PC, la care se conectează ulterior smartphone-ul prin cablu USB și se urmează pașii ceruți de program.

Cum recuperezi date și când să apelezi la specialiști

Față de dispozitivele cu Android, dispozitivele Apple oferă un plus de siguranță, deoarece utilizează o criptare foarte complexă a datelor ce se află pe aceste spații de stocare. Recuperarea datelor se face foarte greu, dar nu imposibil, unul dintre programele care pot ajuta la recuperarea lor de pe dispozitivele cu iOS fiind Recover Trashed Data.

În cazul în care documentele șterse erau stocate pe cardul de memorie al dispozitivului, acestea pot fi recuperate cu ajutorul unor programe precum PC Inspector Smart Recovery, PhotoRec, Digicam Photo Recovery sau Power Data Recovery.

Utilizarea acestor programe pentru recuperarea datelor de pe telefon este foarte simplă, după instalarea lor pe un PC fiind necesară conectarea cardului de memorie, rularea programului, selectarea partiției și fișierele care se doresc a fi recuperate, apoi acestea se salvează într-un nou folder.

Ca să nu fiți nevoiți să apelați la aceste soluții, este bine să aveți un backup la smartphone iar datele să fie salvate într-un spațiu virtual de tip cloud.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: